Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pet prašičkov

Agatha Christie
Pet prašičkov
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5208-8
Naslov izvirnika Five Little Pigs
Leto izdaje izvirnika 1942
Prevod Gregor Moder
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
390 g
283 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Agatha Christie (1890–1976) upravičeno nosi naziv najbolj brane pisateljice detektivskih romanov na svetu. Mojstrski zapleti so še vedno privlačni in vabljivi za vse ljubitelje dobrih kriminalk, predvsem zaradi pisateljičinega edinstvenega sloga. Njeni romani so navdihnili številne filmske in televizijske priredbe z neprekosljivima junakoma Herculom Poirotom in Jane Marple.

Za Carlo Lemarchant bi moral biti enaindvajseti rojstni dan čas praznovanja, veseliti bi se morala poroke in novega življenja. Vendar takrat izve, da je posvojena, saj je njena prava mama zastrupila moža in komaj leto dni zatem umrla v zaporu. Carlino darilo ob polnoletnosti je pismo, ki ga je mati pustila zanjo in ji v njem zagotovila, da je nedolžna. Dekle je odločeno, da opere materino ime, zato se obrne na Hercula Poirota. Detektiv sprejme primer in se sreča z vsemi, ki so se z žrtvijo, slovitim slikarjem, družili tistega usodnega dne: borznim posrednikom, njegovim bratom, damo iz visokih krogov, guvernanto in mlado arheologinjo …

Recenzija Bukla

V tem romanu neprekosljivi Hercul Poi­rot rešuje zapleten primer iz pretek­losti. Za umor svojega moža, znanega slikarja in nestanovitnega moža Amyasa Cralea, je bila pred šestnajstimi leti obsojena njegova žena Caroline, ki je po enem letu v ječi umrla in svoji takrat šestletni hčerkici pustila pismo s prisego, da je nedolžna. Zdaj enaindvajsetletna Carla Lemarchant, ki je v resnici Caroline Crale, Poirotu prinese to pismo in ga prosi za dokaze, da je bila njena mama nedolžna in ni zastrupila svojega moža. Slavni detektiv se loti raziskovanja in se sreča z vsemi petimi udeleženci, ki so prisostvovali Cralejevi smrti. Na dogodek pred šestnajstimi leti so ohranili različne spomine in razlage. Iz klopčiča resnic in laži, pretvarjanj in nesporazumov se uspe Poirotu dokopati do resnice in pravega morilca. Carla se zato lahko mirne vesti poroči, saj je ime njene matere oprano krivde in se lahko tudi hčerino življenje nadaljuje brez temnih dvomov in strahov.

Sonja Juvan, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...