Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Portret vohunke

Daniel Silva
Portret vohunke
15,99 € 15,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,48 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-98-5
Naslov izvirnika Portrait of a spy
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Vesna Česnik Korošec
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
490 g
480 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

V nevarnem svetu lahko ena sama izjemna ženska odloča med življenjem in smrtjo ... Za restavratorskega mojstra in vohuna Gabriela Allona in njegovo ženo Chiaro naj bi bil to začetek prijetnega konca tedna v Londonu, vendar sta smrtonosna napada v Parizu in Köbenhavnu že zasenčila lep jesenski dan. Še preden uspe Gabrielu ustaviti človeka, za katerega sumi, da bo v Covent Gardnu izvedel tretji napad, ga zbijejo na tla in samo nemočno lahko opazuje, kako se odvije mora.

Gabriela še vedno preganja spomin na spodleteli poskus, da prepreči pokol nedolžnih, ko ga pokličejo v Washington in se poda v smrtonosno soočenje z novim obrazom globalnega terorizma. Izmuzljivi, v Ameriki rojeni duhovnik iz Jemna – nekdaj plačani Cijin pomočnik, ki mu je Alah podaril ›čudovit in zapeljiv jezik‹ – je v središču eksplozivnega vala smrti in uničenja. Najhujše pa šele prihaja ...

Recenzija Bukla

Portret vohunke je, tako ga opiše avtor sam, domišljijsko leposlovno delo. V napetem političnem trilerju o nekdan­jem Mosadovem agentu in restavratorju umetniških del Gabrielu Allonu se junak znajde v težkem položaju. Nadio, hčerko terorista, ki ga je ubil, mora prepričati, da vohuni za Zahod. Prvovrstno napeto branje s prepričljivo izrisanimi liki je zastrašujoče, inteligentno in s tempom, bliskovitim kot izstrelek. Dogaja se v ključnih svetovnih mestih, kjer poteka boj proti terorizmu, boj za premoč denarja, religije, oblasti in upravljanja svetovnih bogastev in tudi ljudi. Gabriela pokličejo v Washington na smrtonosno soočenje z novim obrazom globalnega terorizma, ki je središče vala smrti in uničenja. Skrivnostni, v Ameriki rojeni duhovnik iz Jemna, je bil nekdaj plačani pomočnik Cie in mu je Alah podaril »čudovit in zapeljiv jezik«. Uničujoči teroristični napadi z mnogimi civilnimi smrtnimi žrtvami v Parizu, Kopenhagnu in Londonu so šele začetek. Najhujše šele prihaja … Čeprav je roman plod domišljije, se ta napaja iz realnih dogodkov tukaj in zdaj.

Sonja Juvan, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...