Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Potezna šibrovka

serija Jack Reacher
Lee Child
Potezna šibrovka
34,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Meander
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6951-70-8
Naslov izvirnika Persuader
Leto izdaje izvirnika 2003
Prevod Janez Lavtižar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
490 g
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nikoli ne pozabi, nikoli ne oprosti. To je standarden postopek delovanja Jacka Reacherja. In Francis Xavier Quinn je bil najslabši človek, ki ga je sploh kdaj srečal. Naredil je stvari, ki se jih nikakor ne da oprostiti. Zato je bil Reacher vesel, da je vedel, da je mrtev. Dokler ga ni videl živega, kako se je v limuzini pripeljal pred bostonsko simfonično dvorano.

Nikoli se ne opravičuj. Nikoli ne razlagaj. Ko je Reacher priča brutalnemu poskusu, da bi na kampusu v Novi Angliji ugrabili prestrašenega mladega študenta, vzame zakon v svoje roke. Konec koncev je to njegov način. Samo da tokrat umre nek policist in Reacher ne ostane na prizorišču zločina, da bi karkoli razlagal. Ali je izgubil smisel za to, kaj je prav in kaj je napačno? Samo zato, ker je tokrat osebno?

Recenzija Bukla

Lee Child, rojen kot James D. Grant (1954), je angleški pisatelj, ki je leta 1997 napisal prvi roman o Jacku Reacherju, bivšem ameriškem vojaškem oficirju, zdaj pa pretežno odpadniku, ki po potrebi ali če ga k temu spodbudi notranji impulz, vzame pravico v svoje roke in obračuna s takšnimi ali drugačnimi nepridipravi. Child je od takrat napisal kar 22 kriminalnih romanov z Reacherjem v glavni vlogi, ki se večinoma dogajajo v Ameriki (vsako leto mu je izšel natanko eden, razen leta 2010, ko sta izšla dva, naslednji pa izide jeseni 2018), tisti, ki spremljate hollywoodsko produkcijo, najbrž veste, da ga je dvakrat upodobil tudi Tom Cruise. Lee Child je do zdaj v režiji založbe Meander dobil že kar nekaj prevodov v slovenščino, nedavno sta izšla še dva Reacherjeva romana iz različnih časovnih obdobij. Potezna šibrovka iz leta 2003 je pisana prvoosebno (da, Lee Child v tej svoji edini seriji romanov, ob kateri je napisal tudi kar nekaj kratkih zgodb z Jackom Reacherjem, med posameznimi knjigami občasno menjava tudi pripovedno perspektivo iz prve v tretjo), v njej pa je Reacher priča surovemu poskusu ugrabitve študenta pred kampusom v Novi Angliji, kar ga spodbudi, da vzame zakon v svoje roke. Polnočna linija iz leta 2017 (za zdaj zadnji objav­ljeni Reacherjev roman) je pisana tretjeosebno, v njej spremljamo ­Reacherja, ki pohajkuje po ulici majhnega mesta, dokler v izložbenem oknu ne zagleda ženskega prstana vojaške akademije West Point. Ker je nanjo hodil tudi sam, se zaveda, kako težko je priti do njega. To pritegne njegovo pozornost in ga spodbudi, da začne raziskovati, kdo je lastnica težko prisluženega prstana in kaj je razlog, da se mu je odrekla, kar ga odpelje v nove in vse bolj nevarne prigode! Vabljeni v trdi in neizprosen Reacherjev svet!

Samo Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...