Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Premalo mrtev

Tretji primer komisarja Roya Gracea
Peter James
Premalo mrtev
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3464-3
Naslov izvirnika Not dead enough
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Darja Divjak Jurca

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
550 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

V noči, ko naj bi Brian Bishop, lastnik uspešnega hitro rastočega podjetja, ubil svojo ženo, je bil ta v resnici skoraj 100 kilometrov stran in je v tem času že spal. Vsaj tako zatrjuje komisarju Royu Graceu, ki prevzame primer grozovitega umora lepe in družabne mlade ženske Katie Bishop.

Kmalu začne Grace ugotavljati, da Bishop v resnici ni mogel biti na dveh mestih ob istem času. Dokazi in priče si nasprotujejo, nič ni logično samo po sebi, toda tu je tudi dejstvo, da je večina žrtev umora poznala svojega morilca. In navsezadnje je Bishop zgolj pred nekaj meseci sklenil življenjsko zavarovanje na ženino ime in se spoprijateljil z mladenko, s katero bi lahko imel razmerje … Je torej res nekdo ukradel njegovo identiteto, ali pa je zgolj izjemno bistroumen lažnivec? Ko Grace plast za plastjo razkriva življenje zakoncev Bishop, se izkaže, da nič ni tako, kot je bilo videti na prvi pogled. A ko dregne še malo globlje in pritisne na morilčevo šibko točko, se pošteno zamaje tudi njegov osebni svet, ki je že tako ali tako poln pretresov.

Premalo mrtev je tretja uspešnica Petra Jamesa o komisarju Royu Graceu, napeta kriminalka, ki bralcu vse do konca ne izda, kdo je v resnici morilec.

Recenzija Bukla

Roy Grace se spopade s primerom domnevnega morilca, ki je v času umora spal ... skoraj 100 km od prizorišča zločina. Pričujoča knjiga se zdi tu in tam žanrski hibrid kriminalnega romana, trilerja in policijskega romana. Slednje se zrcali v detajlnem prikazu detektivske preiskave, ki ponuja ravno pravšnje število možnih razpletov, da nas ne izpusti iz rok. Tretji roman iz serije še dodatno zakoliči že znane like, z natančnejšim orisom njihove psihologije in osebne zgodbe pa nam pomaga razumeti tudi romaneskno dogajanje, ki ni vezano le na preprosto iskanje storilca, temveč tudi na izris specifičnega okolja angleških nižjih slojev.

Aljaž Krivec, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...