Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prijatelj

Joakim Zander
Prijatelj
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3775-0
Naslov izvirnika Vännen
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Danni Stražar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
439 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Kdo je prijatelj in kdo sovražnik – odkrijte v vrhunskem trilerju zvezdnika skandinavskih kriminalk.

Jacob Seger pusti za seboj svoje življenje na Švedskem in se odpravi v Bejrut, da bi postal pripravnik na švedski ambasadi. Na neki zabavi spozna Jasima, ki trdi, da je vojni fotograf. Med njima vznikne naklonjenost in kmalu postaneta ljubimca. Nekega večera pa Jacoba v stanovanju preseneti Miriam, ki dela za švedsko vojaško obveščevalno službo. Trdi, da je Jasim terorist, in Jacobu postavi ultimat. Njegov svet se obrne na glavo. Naj zaupa Miriam? Naj izda svojega prijatelja?

Ob istem času Klara Walldéen potuje na östergötlandsko otočje, da bi pokopala svojega dedka. V oporo ji je prijateljica Gabriella, v zadnjem času medijsko zelo izpostavljena odvetnica, ki pa jo očitno nekaj zelo teži. Stvari se zapletejo, ko Gabriello aretirajo v dramatični protiteroristični operaciji v njeni odvetniški pisarni v Stockholmu. Med iskanjem pojasnila Klara najde zaznamek o nekem tajnem srečanju. Zdaj je na njej, da sestavi koščke sestavljanke. Sledi jo vodijo v Bruselj – in kot kaže, segajo naprej do Bejruta …

Prijatelj je tretji roman zvezdnika skandinavskih kriminalk Joakima Zanderja in samostojno nadaljevanje njegovih romanov Plavalec ter Brat.

Recenzija Bukla

Mladi pripravnik Jacob Seger se zaposli na švedski ambasadi v Bejrutu in že prvi dan po prihodu v novo deželo na neki zabavi spozna Jasima, domnevnega vojnega fotografa. Med mladima možema takoj vzplamti nebrzdana strast. Od takrat naprej Jacob živi le še za njuna občasna srečanja. A vmes se v njegovem stanovanju nenadoma pojavi švedska vojaška obveščevalka Miriam, ki mu razodene, da je Jasim v resnici nevaren terorist. V zameno, da dejanje, ki ga je Jacob nepremišljeno storil v nekem bejrutskem kopališču, nikdar ne bo prišlo v javnost, ga Miriam prisili, da ji z Jasimovega računalnika priskrbi podatke o načrtovanih terorističnih napadih. Medtem pa en prav tak napad pripravljajo na Švedskem. Je možno, da načrte zanj pletejo prav v Bejrutu in je vanje vpletena tudi Gabriella, mlada, uspešna in poznana odvetnica? Napeti triler, tretji po vrsti izpod peresa priljubljenega skandinavskega pisatelja, navdušuje z izvrstno dramatičnostjo in izbrušenim slogom!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...