Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prva žrtev

Oxen, knj. 1
Jens Henrik Jensen
Prva žrtev
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3743-9
Naslov izvirnika De hængte hunde
Prevod Mateja Malnar Štembal

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
428 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
dansko leposlovje

Založnik o knjigi

Danski vojni heroj in nekdanji vojak ostrostrelec veteran s hudo posttravmatsko stresno motnjo Niels Oxen se pozabljen potika po köbenhavnskih ulicah. Po mestu zbira povratne steklenice in brska za ostanki hrane po smetnjakih. Nekega dne naleti na časopisni članek o nekdanjem veteranu, ki se je umaknil v samoto danskih gozdov. Oxen zapusti Köbenhavn in se skupaj s psom napoti na sever, v zavetje gozda Rold Skov, da bi končno ubežal vojnim prikaznim in našel mir. Toda v mogočnem danskem gozdu najde vse prej kot mir. Po nočnem obisku gradu Nørlund postane namreč glavni osumljenec za umor lastnika gradu. Danskega aristokratskega vrhunskega diplomata Hans-Otta Corfitzena je nekdo mučil do smrti.
Oxen pristane v krempljih danske varnostno-obveščevalne službe. Njegov edini izhod je sodelovanje z vztrajno in nepopustljivo uslužbenko PET Margrethe Franck in najti pravega storilca. Sledi razkrijejo zapleteno mrežo skrivnosti, laži, manipulacij in umazanih političnih iger danskih veljakov …

Prva žrtev je prvi roman uspešne danske serije Jensa Henrika Jensena o vojnem veteranu Nielsu Oxenu. Jens Henrik Jensen je nekdanji danski novinar, ki se od leta 2015 ukvarja izključno s pisanjem knjig. Serija treh romanov o vojnem veteranu Oxenu je na Danskem izšla med letoma 2012 in 2016 in se povzpela na najvišja mesta na seznamih najbolje prodajanih knjig, prav tako bodo po njej posneli film.

Recenzija Bukla

Nekdanji ostrostrelec Niels Oxen se skupaj s svojim psom Mr. Whitom zateče iz danske prestolnice na sever države in se naseli v tamkajšnjih gozdovih, da bi sredi divjine našel težko iskani mir. Nekoč med nočnim potikanjem po okolici naleti na dobro varovani grad Nørlund, v bližnjem gozdičku pa se nato skoraj zaleti v obešenega psa in se spotakne ob nezavestnega varnostnika. Kasneje se izkaže, da je bil prav to noč na gradu umorjen danski diplomat Corfitzen in danska obveščevalna služba, ki se loti raziskovanja okolice in ob tem naleti tudi na čudaškega Oxna, vojnega veterana takoj osumi umora diplomata. Medtem se izkaže, da ima Oxen na grbi marsikatere grehe iz preteklosti. Se je maščeval Corfitznu za prijateljevo nesmiselno smrt v nekdanji vojni na Balkanu? Ali pa se za vsem skupaj skriva čisto kaj drugega? Napeto branje od prve do zadnje strani, napisano v slogu slovitih skandinavskih kriminalnih uspešnic.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...