Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Razbitina

Michael Robotham
Razbitina
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3564-0
Naslov izvirnika The wreckage
Prevod Martin Jankovič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
554 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
avstralsko leposlovje

O knjigi

Iz iraških bank je izginilo na milijone ameriških dolarjev, zato bo novinar Luca Terracini tvegal vse, da bo ugotovil, kam je šel ta denar. Zaradi iraško-ameriških korenin se je veliko lažje vključil v deželo, ki jo je opustošila vojna, toda zaradi smrti ljubljene Nicole v samomorilskem bombnem napadu je postal brezbrižen in zato tudi nepremišljen. Ničesar več ne more izgubiti. Na lovu za denarjem spozna predstavnico OZN Danielo Garner, ki o kraji denarja očitno ve več kot drugi. V nemirnem Bagdadu, kjer na vsakem koraku obstaja možnost eksplozije, mu je v dragoceno pomoč. Lucova raziskava zavije na nepredvidljive poti, in ko se približuje odgovoru na vprašanje o izginulem denarju, ga odnese v svet. V Londonu izgine bogati bančnik Richard North, ki bi morda lahko pojasnil, kam je šel denar. Zaradi lova za njim bo Luca zapustil Irak in postavil na kocko preiskavo in morda celo življenje. Toda Richard je po naključju povezan tudi z mlado Holly, ki ga je še pred izginotjem s fantom oropala in se s tem spravila v veliko nevarnost. Vzela mu je nekaj pomembnega, in šele profesor Joe O\\'Loughlin bo ugotovil, kaj to je.Kot običajno se vse vrti okrog denarja: kdo ga je dobil, kdo je poskrbel za njegovo izginotje in kdo bo nazadnje plačal za to. Iz senc vznikajo tajni agenti, medtem ko vplivne države skušajo nadzorovati informacije in zakopavati skrivnosti, ne glede na ceno.

Recenzija Bukla

V šestem v slovenščino prevedenem romanu avstralskega avtorja se vse vrti okoli denarja – kam je izginilo na milijone ameriških dolarjev, ki so bili spravljeni v iraških bankah? Izziva se loti novinar Luca Terracini, ki se poda v nemirni Bagdad, kjer na vsakem koraku preti možnost eksplozije. Ko v tem času v Londonu izgine bogati bančnik, se Luca odpravi za njim, saj lahko le on pojasni, kje je izginuli denar. Tu pa v zgodbo vstopita tudi Joe O´Loughlin in Vincent Ruiz, sicer stalna junaka Robothamovih kriminalk, ki pa imata v tej zgodbi le stransko vlogo. A vseeno ključno, saj morata Luci pokazati pravo pot. Tako se zgodbe, ki se na začetku romana zdijo nepovezane, na koncu le razpletejo v pravi akcijski vrhunec. Branje na mah!

Vanja Jazbec, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...