Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Resnica o aferi Harry Quebert

Joël Dicker
Resnica o aferi Harry Quebert
37,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3671-2
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Alenka Moder Saje
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
690 g
645 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švicarsko leposlovje

Založnik o knjigi

Zgodba, ki se v celoti dogaja v ZDA, se vrti okoli nepojasnjenega izginotja petnajstletne Nole Kellergan, katere posmrtne ostanke čez nekaj desetletij po naključju izkopljejo na vrtu pisatelja Harryja Queberta. Zadeva se dodatno zaplete, ko se izkaže, da sta bila najstnica in pisatelj ljubimca. Quebert je edini osumljenec, primer se zdi rešen. A to je šele začetek ….

Joël Dicker se je rodil leta 1985 v Ženevi. Študiral je pravo, Resnica o primeru Harryja Queberta pa je njegov tretji roman. Zanj je prejel veliko nagrado Francoske akademije in »malega Goncourta«, nagrado Goncourt des Lycéens, ki jo podeljujejo mlajšim piscem. Roman je preveden v več kot trideset jezikov.
Mladi švicarski pisatelj je s svojim izvrstnim, neodložljivim literarnim trilerjem najprej prepričal več francoskih žirij (med drugim je bil uvrščen v ožji izbor za Goncourtovo nagrado), potem pa je filmska zgodba s številnimi preobrati uročila še na milijone bralcev in zasedla vrhove lestvic po vsej Evropi.

Recenzija Bukla

Ambiciozno žanrsko delo mladega švicarskega pisatelja, ki je poleti 2013 s prvega mesta najbolj prodajanih knjig v Evropi sklatilo Inferno Dana Browna, je postavljeno v Ameriko in se po eni strani spogleduje s kultno televizijsko serijo Twin Peaks, po drugi mežika Loliti Vladimirja Nabokova, po tretji pa odgovarja na trilogijo Millenium Stiega Larssona. V ospredju romana so trije liki: petnajstletna Nola Kellergan, ki je pred tridesetimi leti izginila, potem slavni pisatelj Harry Quebert, njen takratni ljubimec, ki so mu po treh desetletjih zdaj na vrtu našli Noline posmrtne ostanke, kar ga takoj spremeni v prvovrstnega osumljenca, in pa mladi pisatelj Marcus Goldman, tudi Quebertov nekdanji učenec, ki se v iskanju navdiha za svojo naslednjo knjigo na lastno pest odpravi na kraj zločina raziskovat vse okoliščine tega primera. Resnica o aferi Harry Quebert se tako lahko glede na svoje glavne like in zgodbo bere kot napeto žanrsko delo, v katerem se potencialni osumljenci in njihovi motivi kopičijo iz strani v stran, po drugi strani pa je to svojevrstna meditacija o težavah in izzivih pisanja knjig ter njihovega izdajanja. Nepredvidljivo do zadnje strani!

Samo Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...