Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnostne ure

Agatha Christie
Skrivnostne ure
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5209-5
Naslov izvirnika The clocks
Leto izdaje izvirnika 1963
Prevod Jerca Kos
Uredil Bojan Švigelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
400 g
302 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sheilo Webb, strojepisko iz agencije Cavendish, pošljejo na popoldanski delovni obisk h gospodični Pebmarsh. V hiši jo čaka neprijetno presenečenje – na tleh leži zaboden moški. Okoli trupla je razpostavljenih šest ur, vse kažejo trinajst minut čez četrto, prav takrat pa stenska ura s kukavico oznani, da je tri. Trenutek zatem se domov vrne slepa lastnica hiše in skorajda pohodi truplo. Sheila kriče zbeži ven in se zaleti v mladega obveščevalnega agenta Colina Lamba. Policija se loti raziskovanja umora in takoj se izkaže, da je vizitka mrtvega moškega lažna, zato ne vedo, kdo dejansko je. Colinov prijatelj, inšpektor Hardcastle, na pomoč kmalu vpokliče slavnega detektiva Hercula Poirota. ...

Recenzija Bukla

Čedno mlado stenografko šefinja pošlje na dom starejše gospe z navodilom, naj vstopi in počaka v dnevni sobi, če bi gospa malo zamudila. Toda ko pride tja, kriče pobegne, saj na tleh dnevne sobe leži okrvavljen mrtvec, ki ga starejša gospa, za katero se izkaže, da je slepa, skoraj pohodi. Za nameček so v sobi z mrtvecem štiri ure, ki kažejo napačen čas, gospa pa pravi, da niso njene in da stenografke ni nikoli naročila. Agatha Christie je prava mojstrica otvoritvenih potez, ki nemudoma zbudijo kurjo polt in razburkajo domišljijo. Zgodbo zaplete s pričami, ki niso videle ničesar in vendar vse. Bralec je o dogajanju in preiskavi odlično obveščen, saj spremlja pogovore med detektivom in njegovim pomočnikom, ki je sicer vohun. Toda niti skrivnostnega umora razplete šele genialni Hercule Poirot, ki pa se nikoli ne pojavi na kraju zločina niti ne spregovori s pričami. Čisti užitek za ljubitelje najslavnejše avtorice detektivk!

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...