Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnostno barje

Susanne Jansson
Skrivnostno barje
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3932-7
Naslov izvirnika Offermossen
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
250 g
284 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
leposlovje > srhljivi roman
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Nova vrhunska skandinavska kriminalka.

Mossmarken je opustelo barje meglenih prostranstev, nizkih borovcev in zamočvirjenih šotnatih tal. Tu so ljudje v pradavnini bogovom žrtvovali različne predmete, hrano pa tudi ljudi. Govorice pravijo, da ljudje še dandanes izginjajo v močvirju.
Sem pride mlada biologinja Nathalie, da bi delala raziskave za svojo doktorsko disertacijo na temo mokrišč. A kmalu postane jasno, da je njen obisk tega kraja bolj osebne narave.
Ko v močvirju najde nezavestnega mladeniča, se začne policijska preiskava morebitnega zločina, Nathalie pa začne preiskovati svojo preteklost. Pot ji prekriža umetnica Maya Linde, ki kot fotografinja sodeluje tudi s policijo. Vrstijo se pretresljiva odkritja dolgo skritih resnic.
Skrivnostno močvirje globoko v šotnatih plasteh skriva zgodbe o žrtvah, preteklosti in smrti.

Recenzija Bukla

Švedinja Susanne Jannson je novo ime v že tako širokem naboru pisateljev skandinavskih kriminalk in srhljivk. In če sodimo po njenem prvencu, bo nanjo v prihodnosti treba še kako računati. Skrivnostno barje je značilen predstavnik nordijskega noirja, ki ga prevzema neskončna prazna pokrajina, med tamkajšnjim prebivalstvom pa tlijo globoke skrivnosti. Osrednja junakinja, biologinja Nathalie, pride v vasico ob opustelem barju opravljat meritve za doktorsko nalogo. Nihče pa ne ve, da je to pravzaprav njen rojstni kraj, ki ga je zapustila že kot mlada deklica, potem ko se je zgodilo nekaj grozljivega. Preteklost bo očitno z vso silo butnila na plano, saj v barju najde nezavestnega moškega in zapleti se potem kar vrstijo. Pogrešane osebe, dejstvo, da so tod naokoli staroselci bogovom žrtvovali tudi ljudi, in preudarno grajenje vzdušja, ki ga poudari s prvinsko surovostjo pokrajine, v kateri se zdi, kot da biva nekaj nadnaravnega, poskrbijo za prvovrstno bralno izkušnjo. K temu pripomore še pisateljičin dober občutek, da ob pravem času razkrije ravno toliko, da se bralec nezavedno ujame v vrtinec skrivnosti, ki ga ne izpusti vse do presenetljivih zadnjih strani.

Aleš Cimprič, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...