Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Srečni najditelj

Stephen King
Srečni najditelj
13,99 € 13,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,42 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7035-40-7
Naslov izvirnika Finders keepers
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Anja Bakan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
464 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Genialni pisatelj John Rothstein, oče znamenitega literarnega junaka Jimmyja Golda, že par desetletij ni objavil ničesar. Preselil se je na podeželje in tam uživa samotarsko življenje.
Morris Bellamy je besen. Besen ni le zato, ker je Rothstein nehal izdajati knjige, pač pa tudi zaradi usode, ki jo je pisatelj začrtal Jimmyju Goldu. Zato starca umori in poleg denarja odnese kup rokopisov, med katerimi je še najmanj en Goldov roman.
Ko gre Morris zaradi nekega drugega zločina v zapor, zaklad ostane skrit. Desetletja pozneje denar in zvezke najde fant po imenu Pete Saubers. In ko neuravnovešenega Morrisa po petintridesetih letih izpustijo iz zapora, mora nekdanji kriminalist Bill Hodges pomagati Saubersu, da ubeži maščevalnemu blaznežu.

Recenzija Bukla

Stephen King, avtor skoraj nepreštevnega števila romanov, ki na eni strani stojijo trdno v žanru grozljivk in srhljivk, na drugi pa se pogosto dotikajo kriminalk, vsebinsko pogosto uporablja tudi lik pisatelja in njegovega dela, ki ga tako ali drugače pahne v usodne težave. Spomnimo se samo Misery, kjer se na pisatelja uspešnic spravi navdušenka nad njegovimi deli in ga prisili, da v ujetništvu napiše novo nadaljevanje. Tudi v Srečnem najditelju, drugem delu trilogije o kriminalistu Billu Hodgesu, je prizadevanje za posedovanje literarnega rokopisa gonilo romana. Vse skupaj se namreč začne leta 1978 z napadom na znanega pisatelja Johna Rothsteina, ki si je v knjigah izmislil Jimmyja Golda in zaslovel z njim, potem pa nekaj desetletij ni objavil nobenega novega dela z njim v glavni vlogi. Ker je Morris Bellamy zaradi tega, kakšno usodo je avtor namenil njegovemu najljubšemu knjižnemu liku, besen, skupaj s pajdašema napade Rothsteina, ga umori, s seboj pa poleg denarja odnese tudi rokopise, med katerimi je vsaj eden tudi z Goldom v glavni vlogi. Ko Morris kasneje pristane v zaporu, naropano blago ostane skrito, dokler ga v sedanjosti ne najde mladi Pete Saubers in z odkritim denarjem pomaga svoji skoraj bankrotirani družini. Saubers se znajde v smrtni nevarnosti, ko Morrisa kasneje izpustijo iz zapora in ta odkrije, da njegovega plena ni več. Tako je nekdanji kriminalist Bill Hodges tisti, ki morda lahko pomaga mladeniču, da pobegne morilcu. Dirka za življenje se lahko začne …

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...