Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Strupeno pero

Agatha Christie
Strupeno pero
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4596-7
Naslov izvirnika The moving finger
Leto izdaje izvirnika 1942
Prevod Danica Križman

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
350 g
245 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Potem ko gospa Symmington prejme anonimno pismo, stori samomor. Njeno zadnje sporočilo se glasi, da »tako ne more naprej«. Le gospodična Marple lahko potrdi resničnost doktorjeve diagnoze, da je šlo za samomor. Je za smrt Symmingtonove krivo nekajpovsem drugega?

Agatha Christie (1890– 1976) upravičeno nosi naziv »kraljice detektivskega romana« in najbolj brane avtorice detektivskih romanov nasvetu; mojstrski zapleti v njenih več kot sto petdesetih romanih so privlačni in vabljivi za vse ljubitelje dobre kriminalke. Doslej je bilo – odkar obstajata film in televizija – po njenih romanih posnetih največ priredb.

Recenzija Bukla

Prva dama kriminalnega žanra tudi 40 let po smrti še vedno zbuja zavist sodobnih piscev kriminalk. Napisala je več kot 100 del, ki so prevedena v prav toliko jezikov, osupne pa tudi podatek o dveh milijardah prodanih izvodov. Tokratna zgodba je postav ljena na (vsaj na prvi pogled) idilično angleško podeželje, kamor se na zdravnikovo priporočilo za nekaj časa preseli postaven mladenič Jerry Burton, ki okreva po letalski nesreči. Družbo mu dela sestra Joanna, ki zaradi svoje lepote in modne urejenosti hitro zbudi zanimanje njunih novih sosedov. Čeprav podeželje ni velemestni London, se kmalu začnejo vrstiti vljudnostni obiski in Burtonovima ob vseh vaških čenčah ni niti najmanj dolgčas. Kmalu pa dobita tudi prvo, nič kaj prijazno anonimno pismo in izkaže se, da nista edina, saj podobna pisma grenijo življenje in netijo prepir tudi med sovaščani. Sprva jim nihče ne posveča posebne pozornosti, dokler ne pride do tragedije – pravnikovo ženo, gospo Symmington, najdejo mrtvo. Ko nekdo ubije tudi njeno hišno pomočnico, zavlada strah, policisti pa bolj kot ne tavajo v temi. Nazad nje je storilec le prijet, a gospa Marple, ko jo pokličejo na pomoč, dvomi, da je pravi ...

Kristina Sluga, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...