Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Suša

Jane Harper
Suša
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3368-4
Naslov izvirnika The dry
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Katja Grabnar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
348 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

V razpoloženjskem, napetem detektivskem prvencu nagrajene pisateljice Jane Harper z naslovom Suša boste spoznali majhno mesto z velikimi skrivnostmi.

Potem ko zvezni agent Aaron Falk prejme sporočilo z zahtevo, da se udeleži pogreba svojega najboljšega prijatelja iz mladosti Luka, se prvič po dveh desetletjih vrne v rodno mesto. Pred dvajsetimi leti, ko so Falka obtožili umora, je bil Luke njegov alibi. Zaradi oblaka suma, ki mu je visel nad glavo, je Falk z očetom pobegnil iz mesta. Pred kazenskim pregonom ga je rešilo zgolj Lukovo vztrajno zatrjevanje, da sta bila v času zločina skupaj. Zdaj več ljudi ve, da nista povedala po resnici, Luke pa je mrtev.

Sredi stoletne suše se Falk in lokalni detektiv sprašujeta, kaj se je v resnici zgodilo Luku. Ko začne Falk nerad preiskovati, ali je razlog za Lukovo smrt kaj drugega, kot se zdi na prvi pogled, priplavajo na površje dolgo zakopane skrivnosti in z njimi tudi laži, ki so ju preganjale. Falk bo odkril, da imajo vsa mala mesta velike skrivnosti.

Recenzija Bukla

V času katas trofalne suše se Aaron Falk zaradi nenadne smrti svojega mladostnega prijatelja Luka vrne na pogrebno slovesnost v kraje svojega otroštva na avstralskem podeželju. Dogodki iz preteklosti začnejo ob tem spet vreti na plan. Aaron upa, da bo neprijetnim spominom ušel, a starša njegovega pokojnega prijatelja ga po pogrebu prosita, da bi preiskal vzrok za kruto smrt njunega sina ter njegove žene in šestletnega sinčka. Za Aarona se takrat v resnici pravi pekel šele začne … Prepričljivo napisani triler, prvenec v Avstraliji živeče pisateljice angleških korenin, ki je bil do zdaj preveden že v več svetovnih jezikov, kot magnet vabi k branju od prve do zadnje strani.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...