Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sviloprejka

Robert Galbraith
Sviloprejka
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3716-0
Naslov izvirnika The silkworm
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 17 cm
790 g
509 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman

Povej naprej

Založnik o knjigi

Druga knjiga detektivske serije slavne J. K. Rowling

Zasebnemu detektivu Cormoranu Striku po uspešno razrešenem primeru umorjene manekenke cveti posel. Med drugim se nanj obrne tudi žena uspešnega pisatelja Owena Quina, ki je izginil neznano kam. Gospa Quine je prepričana, da gre le še za eno v vrsti moževih ekscentričnih odsotnosti, in detektiva prosi, naj ga poišče. Toda pisatelja kmalu najdejo pošastno umorjenega v nenavadnih okoliščinah. Izkaže se, da je Quine pravkar napisal žaljiv portret številnih znanih ljudi, ki bi – če bi roman dočakal izdajo – uničil mnogo življenj. Osumljencev je torej cel kup, Cormoran Strike in njegova prikupna asistentka pa imata znova polne roke dela.

Recenzija Bukla

Še preden je postalo v javnosti znano, da za Robertom Galbraithom, novim imenom na literarnem prizorišču, stoji avtorica Harryja Potterja, je »prvenec« Klic Kukavice že dosegal prva mesta branosti in, kot zvočna knjiga, tudi poslušanosti. J. K. Rowling se je tako osvobodila Bradavičarkinih urokov in začela novo kariero kot avtorica kriminalk. Tretja knjiga z naslovom Career of Evil bo v Veliki Britaniji izšla 22. oktobra, slovenski bralci pa smo pred poletjem dobili prvo nadaljevanje.
V Sviloprejki se zasebni detektiv Cormoran Strike (veteran iz afganistanske vojne) in njegova asistentka Robin Ellacott (ki želi tudi sama postati detektivka) – dvojico poznamo že iz prvega dela – spopadeta s primerom izginulega pisatelja Owna Quina. Poišče ju pisateljeva žena, toda kmalu se izkaže, da je bil Quine brutalno umorjen tik pred objavo knjige Bombyx Mori, ki naj bi skozi metaforične zaplete (nekrofilija, kanibalizem, sadomazohizem) razkrinkala več ljudi iz literarnih krogov. Na podlagi pokojnikovega besedila začneta Strike in njegova tajnica spremljati sedmerico osumljenih – agentke, urednice, založnike, pisateljice, ljubimce … – , s čimer je Rowlingova seveda obdelala področje, ki ji je blizu: področje pisateljevanja, založništva ter kontrast med medijsko javno podobo in zasebnostjo. Stvari se dodatno zapletejo, ko detektivski tandem ugotovi, da se v ozadju Quinove smrti že nekaj časa odvija literarna vojna s precej razvejeno preteklostjo …

Žiga Valetič, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...