Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tat umetnin

Noah Charney
Tat umetnin
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Vale-Novak
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-259-032-1

Tehnične lastnosti
mehka vezava
305 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Rim Iz majhne baročne cerkve Santa Giuliana sredi noči brez sledu izgine sijajna Caravaggieva oltarna slika.

Pariz V kleti Malevičeve družbe kustosinja Geneviève Delacloche zgroženo ugotovi, da v zbirki ni več njihove največje dragocenosti, slike Belo na belem polju suprematističnega slikarja Kazimirja Maleviča.

London Najnovejšo pridobitev Narodne galerije moderne umetnosti ukradejo samo nekaj ur potem, ko je bila kupljena za več kot šest milijonov funtov.

V treh mestih se začnejo tri ločene policijske preiskave, vendar imajo ti zločini veliko več skupnega, kot si sprva predstavljajo preiskovalci. V Rimu policija pokliče na pomoč slovitega strokovnjaka za kraje umetnin Gabriela Coffina. V Parizu Geneviève Delacloche pomaga policijski inšpektor Jean-Jacques Bizot, ki ga nenavadni namigi in uganke vodijo vedno globlje v skrivnostno zaroto. V Londonu inšpektor Harry Wickenden s Scotland Yarda sodeluje z muzejem, od katerega izsiljevalci zahtevajo odkupnino za ukradeno sliko. Toda ko sliko dobijo nazaj, se skrivnost le še poglobi ...

Duhovita pripoved se odvija v hitrem ritmu in bralcu ne dovoli, da bi odložil knjigo. Prepredena je s podrobnostmi o legendarnih tatvinah umetniških del, ponaredkih in skrivnostnih bakrorezih. Zaradi svoje večplastnosti in razsežnosti je Tat umetnin kot zagonetna, napeta sestavljanka, ob kateri ti zastane dih.

Recenzija Bukla

Noah Charney, ki se je v zadnjih septembrskih dneh mudil v Sloveniji, je svetovno znan strokovnjak za umetnostno zgodovino, še posebej za tatvine likovnih umetnin. Znanje s pridom uporablja v neprofitni ogranizaciji, ki svetuje pri raziskavah umetnostnega kriminala. Svoje bogate izkušnje je prelil tudi na papir in ustvaril kriminalni roman, ki se ne ukvarja z zločini, kakršne bralci kriminalnih romanov navadno pričakujejo, ampak s tatvinami slik, ki se v slovenskem prostoru verjetno zdijo prava eksotika. V romanu se prepletajo kraje treh umetnin. Iz ene od rimskih cerkva je ukradena Caravaggieva oltarna slika Oznanjenje, v Parizu iz Malevičeve družbe izgine znana umetnina ruskega suprematista Kazimirja Maleviča z imenom Belo na belem platnu, nato pa izgine delo istega slikarja še iz londonske Narodne galerije moderne umetnosti. V vsakem mestu se preiskovanja tatvine loti drug preiskovalec, da pa bi odkrili storilca, se bodo morali podati v podzemlje umetnostnega kriminala, ki skriva marsikatero nepričakovano ­odkritje.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...