Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Temačni mož

Oxen, knj. 2
Jens Henrik Jensen
Temačni mož
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3879-5
Naslov izvirnika De mørke mænd
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Mateja Malnar Štembal
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
380 g
431 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
dansko leposlovje

Založnik o knjigi

Vojni veteran Niels Oxen se sredi zapuščene ribogojnice na Jutlandiji bori s svojimi demoni. Odkar ima v lasti obremenilni video posnetek pravosodnega ministra in zaupne dokumente o obstoju danskega tajnega združenja, imenovanega danehof, živi v stanju stalne pripravljenosti. Skrivnosti so ga do zdaj ohranjale pri življenju, lahko pa ga vsak trenutek stanejo glave.
Oxen je tako odmaknjen od sveta, da sploh ne ve za umor Malteja Bulbjerga, največjega strokovnjaka za danehof, dokler ga iz skrivališča ne zbeza uslužbenka PET Margrethe Franck. S Franckovo sta pred slabim letom sodelovala pri skrivnostnem primeru obešenih psov, v katerega se je Oxen nehote zapletel.
Zdaj danehof nekdanjemu vojaku ostrostrelcu naprti umor in zoper njega sproži veliko iskalno akcijo. Oxena iščeta tudi policija in PET. Nekateri bi mu radi pomagali, drugi bi ga radi utišali za zmeraj. Kdo je njegov prijatelj in kdo sovražnik?
Z Margrethe Franck se ponovno združita v boju proti temačnim možem, toda danehof ju zvabi naravnost v past ... Vojni veteran ima samo dve možnosti: da se preda – ali pa napade.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...