Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ubij se zame

Michael Robotham
Ubij se zame
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
Naslov izvirnika Bleed for me
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Jure Šešet
Urejanje Tina Benedičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
390 g
447 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ray Hegarty, nekdanji kriminalist izjemnega ugleda, leži mrtev v sobi hčere Sienne. Hčer najdejo oškropljeno z očetovo krvjo. Vse kaže na to, da je kriva, ampak psiholog Joe O\'Loughlin ni prepričan.
Štirinajstletna Sienna je najboljša prijateljica Joejeve hčere – Joe jo je spremljal med odraščanjem in videl trpeči izraz v njenih očeh. V nasprotju z nasvetom policije sproži lastno preiskavo in se poda na lov, ki ga bo pripeljal do zalezovalskega učitelja, zarote molka in sojenja zaradi kaznivega dejanja rasnega sovraštva, ki je dvignilo narod na noge. Zaradi temačnih psiholoških zasukov zgodbe in napetih trenutkov, ob katerih zastane dih, je Ubij se zame kriminalka, ki jo je težko odložiti. Nedvomno je Robothamova najboljša doslej.

Recenzija Bukla

V mirnem kraju na angleškem podeželju se zgodi grozljiv zločin: nekdo je umoril nekdanjega kriminalista Raya Hegartyja in na prvi pogled vsi sumijo njegovo mladoletno hčer Sienno, saj so jo v usodni noči našli oškropljeno z očetovo krvjo in močno travmatizirano. Klinični psiholog Joe O\\'Loughlin začne raziskovati ozadje primera s posebnim razlogom: Sienna je namreč najboljša prijateljica njegove štirinajstletne hčerke Charlie, zato mu še zdaleč ni vseeno za mladoletno osumljenko umora, sploh pa v nasprotju z drugimi ni prepričan, da je okrutno dejanje storila prav štirinajstletnica. Ko klinični psiholog za povrh izbrska podatek, da je Sienna splavila ravno na noč smrti svojega očeta in da ima priljubljeni šolski učitelj Gordon zelo čudno preteklost, se začnejo stvari resnično zapletati. Bo Joe vendarle lahko razrešil ta primer? Napeta in zelo dramatična kriminalka bralca tako posrka vase, da jo prebere na dušek!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...