Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ultima

Maestra, knj. 3
L. S. Hilton
Ultima
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3804-7
Naslov izvirnika Ultima
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Katja Bizjak
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
310 g
342 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Osupljivo predrzni zaključek neverjetne mednarodne uspešnice, ki se je začela z Maestro.
Najprej je bila Maestra. Nato Domina. Zdaj je tu Ultima.
Glamurozna mednarodna posrednica za prodajo umetnin Elisabeth Teerlinc se na ponaredke precej dobro spozna. Navsezadnje je ponarejena tudi sama.
V resnici je Judith Rashleigh, ki pa je zakopana pod debelo plastjo laži. Ter številnimi trupli moških, ki so bili tako nespametni, da so ji prekrižali pot.
Zdaj pa je, ujeta v smrtonosnem navskrižnem ognju med ruskim mafijskim šefom in pokvarjenim italijanskim detektivom, prisiljena ustvariti še drznejše umetniško delo – ponarejeno mojstrovino, ki jo mora odnesti v svetovno znano dražbeno hišo, v kateri je nekoč tudi sama delala kot ničvredna pomočnica, ter jo prodati za sto milijonov funtov.
Misel na to, da bi se lahko maščevala svojemu prezira vrednemu nekdanjemu delodajalcu in mednarodni umetniški skupnosti, je za Judith skoraj tako vznemirljiva kot skrajne oblike seksa, s katerimi je zasvojena – zlasti če se ji v primeru neuspeha obeta naboj v glavo.
Ker pa se mora v svoji novi istovetnosti izpostaviti v javnosti, tvega, da jo bo doletela še večja nevarnost. Tako kot s prelepe slike odstranijo lak in razkrijejo spodnje plasti, lahko globlje plasti tudi pri njej razodenejo nekaj povsem drugačnega.
Resnico o njeni preteklosti, ki bi se celo njej zdela grozljiva.

Recenzija Bukla

Ultima je tretji del kriminalne serije − pred tem sta nas v dekadentni svet umetnosti in ukradenih umetnin, mafijskih spletk in umorov popeljali Maestra in Domina − ki enako kot tretji del spremljata Judith Rashleigh, nekoč navdušeno študentko umetnosti, zdaj izkušeno ponarejevalko svetovno znanih umetnin. Ultima smiselno zaokroži Judithino zgodbo, saj se vrnemo k zgodbi prvega romana in njeni prvi službi v londonski dražbeni hiši, kjer je bila odpuščena, ko je svojega nadrejenega zasačila pri prodaji ponaredka. Zdaj ima odlično priložnost, da se mu maščuje, čeprav okoliščine niso najboljše – v kot sta jo stis­nila tako šef ruske mafije kot pokvarjen italijanski detektiv, vsak s svojimi nemogočimi zahtevami. Judith je prisiljena ustvariti najbolj drzno umetniško delo do zdaj in ponarejeno mojstrovino prodati v isti dražbeni hiši, kjer je bila odpuščena. Se ji bo tudi tokrat uspelo izmazati iz godlje in izpeljati sladko maščevanje?

Vanja Jazbec, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...