Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Ultimat
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-3072-0
Naslov izvirnika Ultimatum
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Danni Stražar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
380 g
429 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ko v jezeru blizu posestva vladajoče stranke nekoliko izven Stockholma najdejo hudo izmaličeno truplo, za preiskovanje primera določijo kriminalistično inšpektorico Julio Gabrielsson. Kdo je preminula oseba? In zakaj se je nekdo tako zelo potrudil, da trupla ne bi bilo mogoče identificirati?

Kriminalistični inšpektor David Sarac je človek, ki ga preganjajo demoni. Po nasilnem obračunu, ki ga je skorajda stal življenja, se zdravi na psihiatrični kliniki daleč stran od glavnega mesta. Že nekaj časa zbira uspavalne tablete, ki mu jih dajejo negovalci. Namerava vzeti vse hkrati, da bi za vedno utišal obtožujoče glasove v svoji glavi. Nato pa ga skrivnostna ponudba prisili, da znova razmisli o svoji usodi …

Ultimat je adrenalinska srhljivka, postavljena v neusmiljen svet, kjer je vse drugače, kot se zdi na prvi pogled, in kjer v obupnem boju za oblast nihče ne izbira sredstev.

Recenzija Bukla

Ultimat je drugi del diptiha o kriminalističnem inšpektorju Davidu Saracu (preveden je tudi prvi del Dvojna igra). Avtor bralcu ne prizanaša, saj ga že na začetku šokira z opisom natančno razkosanega trupla z izmaličenim obrazom. Primer prevzame pametna in odločna Julia Gabrielsson, ena najboljših detektivk, ki se s pomočnikom Amantejem poda v zelo nevarne vode. Hkrati s preiskavo umora se odvija tudi zgodba Davida Saraca, ki ga po nasilnem obračunu pesti posttravmatski sindrom, zato se zdravi v psihiatrični bolnišnici. Odločenega, da si bo vzel življenje, premami ponudba skrivnostnega tujca, ki mu želi pomagati oprati njegovo ime. Začne se napet lov za morilcem, ki Julio in Amanteja privede v svet hladnokrvnih in preračunljivih posameznikov, ki v boju za oblast ne izbirajo sredstev. Lov za storilcem se zato kmalu sprevrže v boj za lastno življenje. Najboljša švedska kriminalka leta 2015.

Kristina Sluga, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...