Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Umori z monogramom

novi primer Hercula Poirota
Sophie Hannah
Umori z monogramom
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3271-4
Naslov izvirnika The Monogram Murders
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Danica Križman

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14 cm
470 g
382 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman

Založnik o knjigi

Prvi roman doslej s Herculom Poirotom, svetovno znanim belgijskim detektivom, ki ga ni napisala sama Agatha Christie. Ta izjemni izziv so skrbniki intelektualne zapuščine Agathe Christie naposled zaupali Sophie Hannah, triinštiridesetletni angleški pesnici in pisateljici.

Poirotovo večerjo v mirnem londonskem bistroju zmoti mlada ženska, ki mu zaupa, da jo bodo umorili. Čeprav je obupana in prestrašena, prosi Poirota, naj ne išče in kaznuje njenega morilca. Ko bo enkrat mrtva, je prepričana, bo pravici zadoščeno. Kasneje tega večera v Hotelu London umorijo tri goste. Vsak umorjeni je imel v usta položen manšetni gumb. Je med umori in prestrašeno žensko možna kakšna povezava? Medtem ko se Poirot trudi, da bi smiselno povezal tako nenavadne koščke te uganke v celoto, morilec že pripravlja četrti umor ...

Recenzija Bukla

Skoraj sto let po tem, ko je Hercule Poirot zaživel svoje literarno življenje v prvem romanu Agathe Christie (1980– 1976) z naslovom Skrivnostna zadeva v Stylesu (1920), in skoraj štirideset let po tem, ko je rešil svoj zadnji primer v predzadnjem romanu kraljice kriminalk Zavesa (1975), je Poirot doživel svoje novo literarno vstajenje. Dediči Agathe Christie so se namreč končno odločili, da je 44-letna angleška pesnica in pisateljica Sophie Hannah dovolj primerna in usposobljena za to, da obudi Poirota, poleg Sherlocka Holmesa najbrž najbolj znanega detektiva vseh časov. Poirot in z njim duh Agathe Christie sta tako znova oživela s kriminalko Umori z monogramom (izvirno je ob dobrih kritikah izšla leta 2014). V njej nas Hannah prestavi v London in dvajseta leta prejšnjega stoletja, kjer Poirot mirno večerja v bistroju, ko ga nenadoma zmoti ženska, ki mu pove, da jo bodo umorili – kar samo napove tri umore, ki se zgodijo kasneje istega večera. To Poirota seveda potegne v raziskovanje povezave med umori in prestrašeno žensko, medtem pa se že pripravlja novi umor. Umori z monogramom so kriminalka, ki bo najbrž tudi pri nas vzbudila primerjavo med »staro« in »novo« Agatho Christie.

Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...