Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Veriga
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4224-2
Naslov izvirnika The chain
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Miro Mrak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
362 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
leposlovje
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Trinajstletna Kylie nič hudega sluteč sedi na postaji in čaka na šolski avtobus, toda ta dan ne pride v šolo. Ugrabi jo neznanec, ki pokliče njeno mamo Rachel in ji zagrozi, da mora ugrabiti nekega drugega otroka, sicer bo ubil Kylie. Pojasni, da je tudi njegovega otroka nekdo ugrabil, in v zameno, da bi ga izpustili, je moral ugrabiti Rachelino hčer. Če bo komu povedala za ugrabitev, če se bo obrnila na policijo ali na zvezne agente, bo Kylie umrla. Zdaj se mora obupana mama hitro znajti in si izbrati tarčo, ki jo bo ugrabila, če želi še kdaj videti Kylie živo in zdravo. Rachel je postala del Verige, za katero stoji smrtonosen zločinski um.

o avtorju

Adrian McKinty je prodoren pisec kriminalk in dobitnik številnih literarnih nagrad. Njegovi romani so se znašli visoko na lestvicah najbolje prodajanih knjig.

Recenzija Bukla

V zelo kratkem času po izvirnem izidu je v slovenskem prevodu že na voljo srhljivka Veriga, ki jo je napisal irski avtor Adrian McKinty, s svojim berljivim in drvečim slogom pa bo za nekaj ur med platnice prikovala marsikaterega ljubitelja kriminalk. Protagonistka romana je Rachel O'Neil, nedavno ločena in po raku okrevajoča mati samohranilka, ki je bila še do nedavnega voznica Uberja, sedaj pa predava filozofijo, kot epicenter zgodbe pa se znajde po nesrečnem naključju: postane namreč del verige. Seveda ne kake verige, pri kateri naprej podariš nekaj podobno dobrega, kot si od nekoga prejel, temveč verige, ki jo upravlja zločinski um s povsem nasprotnimi prijemi in nameni: neznanka je ugrabila njeno hčer Kylie, sedaj pa od nje ne pričakuje samo odkupnine, temveč tudi to, da Rachel še sama ugrabi nekega otroka ter šele s tem osvobodi svojo ljubljeno hčer. Rachel se torej znajde sredi vrtoglavih moralnih dilem, vendar ji pomanjkanje časa ne omogoči poglobljenega razmisleka, temveč od nje zahteva takojšnje ukrepanje, ki jo odpelje povsem nepredvidljivemu življenju naproti.

Samo Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...