Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vse to ti bom dal

Dolores Redondo
Vse to ti bom dal
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3969-3
Naslov izvirnika Todo esto te daré
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Marko Bogataj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
504 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Ko romanopisec Manuel Ortigosa izve, da je njegov mož Álvaro umrl v prometni nesreči, je pretresen in popolnoma strt. Ne zadnjič. Odpravi se v Galicijo, kajti tam je umrl njegov mož. Tam so primer označili za tragično nesrečo in ga hitro zaključili. Tam je Álvaro skrival svoje skrivnosti.

Moški, s katerim je bil Manuel poročen petnajst let, ni bil tako skromen in nevsiljiv, kot se je zdel.

Álvarova sled ga pripelje do ene najvplivnejših in skrivnostnih španskih družin. Za zidovi njihovega posestva je Manuel zgolj nedobrodošel in nevaren vsiljivec. Potem najde zaveznika: trmastega in sumničavega policista in Álvarovega starega prijatelja – in spovednika – iz semenišča. Skupaj pobirajo drobce Álvarove preteklosti, njegovega dvojnega življenja in njegove skrivnostne smrti.

Manuel v senci plemstva in privilegijev razkrinka mrežo pokvarjenosti in prevar, ki bi utegnile biti zanj enako usodne kot za moškega, ki ga je ljubil.

Recenzija Bukla

Glavnega protagonista, pisatelja Manuela Ortigosa, kot strela z jasnega zadene novica, da je njegov mož Álvaro umrl v prometni nesreči v Galiciji. Sprva je prepričan, da gre za pomoto, saj naj bi bil Álvaro v tistem času na službenem potovanju v Madridu, a ko se Manuel naposled le odpravi v kraje, kjer se je zgodila nesreča, skoraj omedli pod težo številnih novih spoznanj. Med drugim ugotovi, da je Álvaro izviral iz bogate plemiške družine in da je po smrti očeta pred tremi leti podedoval močno zadolženo družinsko posestvo pa tudi naziv markiza. Álvaro je posestvo kasneje s svojimi prihranki postavil nazaj na noge, a zdi se, da to nekaterim ni bilo najbolj všeč. Álvarov prijatelj in nekdanji sošolec, duhovnik Lucas, ter sveže upokojeni kriminalist Nogueira mu po pogrebu namigneta, da je moževa smrt v resnici zavita v kopico skrivnosti, ki bi jih bilo nujno treba raziskati … Izvrsten roman, ki je bil pred tremi leti ovenčan tudi s priznanjem »nagrada planeta 2016«, ponuja napeto in vznemirljivo branje od začetka do konca. Pravi bralni užitek!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...