Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zadnja sporočila

Hannu Luntiala
Zadnja sporočila
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Meander
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6623-59-9

Tehnične lastnosti
trda vezava
334 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
finsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

To je prva knjiga na svetu, ki je napisana izključno v obliki telefonskih sporočil. Sestavlja jo okoli tisoč sporočil, ki jih glavni junak prek mobilnega telefona izmenjuje s približno desetimi osebami. Glavni junak je Teemu Jokela, finančni direktor v vodilnem mednarodnem računalniškem podjetju, ki brez pravega pojasnila odpove službo in se odloči za potovanje z vlakom po Evropi. Komunicira izključno prek SMS-sporočil po mobilnem telefonu.

Stike ohranja s svojo prijateljico Heidi, ki je mati samohranilka in učiteljica v osnovni šoli, s sinom Joonasom, študentom, s sestro Liiso, mamo Kaiso, sodelavcem Rokkom in prijateljem Pekkom. Nikomur ne pove pravega razloga za nenavadno odločitev, kam je namenjen in zakaj? Nihče ne ve zakaj potrebuje ponarejene osebne dokumente in zakaj je kupil neizsledljiv mobilni telefon? Na poti se mu pričenjajo dogajati nenavadna doživetja, doma pa ga na bivšem delovnem mestu išče policija, saj je v podjetju prišlo na dan, da pogrešajo veliko vsoto denarja.

Recenzija Bukla

Zadnja sporočila je moderen roman, ki je v celoti napisan v obliki mobilnih SMS-sporočil. Govori o enem izmed direktorjev mednarodnega računalniškega podjetja, ki nenadoma odpove svojo službo, zapusti družino in odpotuje na dolgo potovanje, ne da bi komur koli povedal zakaj. Korak za korakom postaja jasno, da verjetno beži oziroma se pred nekom skriva in da se po vsej verjetnosti nikoli več ne bo vrnil. Kmalu po odhodu ga začne
iskati tudi policija, saj so iz podjetja sporočili, da pogrešajo veliko vsoto denarja. Poleg tega pa se tudi njegovo zdravje hitro slabša.

Sabina Juntez

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...