Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zaspanka

Mark Billingham
Zaspanka
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2138-4
Naslov izvirnika Sleepyhead
Leto izdaje izvirnika 2001
Prevod Petra Anžlovar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
330 g
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Alison Willetts je preživela možgansko kap, namerno izzvano z zahtevnim posegom pritiskanja določenih točk na glavi in vratu. Zdaj vidi, sliši in čuti ter se zaveda vsega, kar se dogaja okoli nje, vendar je popolnoma negibna in se ne more sporazumevati. Njeno stanje se strokovno imenuje sindrom vklenjenosti. Policija verjame, da je morilec naredil svojo prvo napako, ko je Alison Willetts pustil živeti.

Kriminalistični inšpektor Tom Thorne pa odkrije grozljivo resnico – Alison ni napaka, napake so bile tri umorjene žrtve. Thorne takoj uvidi, da morilca ne bo ujel z utečenim postopkom, a ker svojega glavnega osumljenca, anestezista Jeremyja Bishopa, obdolži le na podlagi nagonskega občutka in posrednih dokazov, njegovo preganjanje kmalu meji na neprofesionalno. Tudi zato, ker se zaplete z Anne Coburn, Alisonino zdravnico in Jeremyjevo tesno prijateljico …

Nepozabno, drzno in napeto – prvi iz serije vrhunskih trilerjev o kriminalističnem inšpektorju Tomu Thornu.

Recenzija Bukla

Billingham (1961) je angleški pisatelj, ki je najbolj znan po svoji seriji kriminalk s kriminalističnim inšpektorjem Tomom Thornom v (večinoma) glavni vlogi. Zaspanka je prva knjiga iz te serije, izšla je leta 2001, in je tudi prvi prevod tega pisatelja v slovenščino, v njej pa spoznamo rahlo upehanega, a bistrega detektiva Thorna, ki se mora soočiti s precej nenavadnim primerom. Po treh umorih žensk v precej nenavadnem stanju najdejo četrto, Alison Willets. Ta je preživela umetno spodbujeno možgansko kap (to je storilec dosegel z natančnim pritiskanjem določenih točk na glavi in vratu), zaradi česar se je Alison znašla v t. i. sindromu zaklenjenosti, ko sicer vidi in čuti ter se zaveda vsega okoli sebe, vendar pa se dejansko ne more premikati. Tako se izkaže, da so bile prve tri umorjenke, ki se jim kmalu pridruži še kakšna, dejansko ponesrečene akcije izprijenega uma, ki se poigrava tudi z londonsko policijo. Thorne hitro ugotovi, da mora imeti zločinec za take posege tudi kar nekaj medicinskega znanja, in nagon ga vodi k anestezistu Jeremyju Bishopu, ki se mu zdi več kot primeren osumljenec, čeprav proti njemu nima pravih dokazov. Polnokrvna angleška kriminalka.

Samo Rugelj, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...