Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Žeja

Jo Nesbø
Žeja
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Didakta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-261-469-0
Naslov izvirnika Tørst
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Maja Lihtenvalner, Polona Meglič, Primož Ponikvar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
560 g
555 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
norveško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Načelnik policije se zaveda, da lahko primer reši samo en človek. Toda Harry Hole ne dela več v policiji. Ljubljeni ženski in sebi je obljubil, da se nikoli ne bo vrnil: še zlasti ne po zadnjem primeru, ko je ogrozil življenja bližnjih.
Vendar nekaj pri teh umorih vzbudi njegovo pozornost. Podrobnost, ki so jo preiskovalci spregledali. Harryju se zdi, kakor bi slišal »glas moškega, ki ga je skušal pozabiti«. In tako se Harry, navkljub zaobljubam in vsemu, kar postavlja na kocko, vrže na lov za postavo, ki ga preganja, za pošastjo, ki se mu je izmuznila.

Recenzija Bukla

Pred nami je nov triler, enajsti po vrsti, iz uspešne serije o robatem detektivu Harryju Holu, ki enega za drugim rešuje na videz nepovezane primere, lovi bančne roparje, za rešetke pošilja serijske morilce, gangsterje in po vsem svetu preiskuje zločine, nasploh velja za velikega junaka, a v resnici se, poleg alkohola, ves čas bori še z last nimi demoni. Tokrat se pojavi morilec, ki ga v preteklosti ni uspel ujeti, in čeprav je ljubljeni ženi obljubil, da se v policijo ne bo več vrnil, so zastrašujoči umori, ki si sledijo, in nedolžne žrtve tisti, ki Harryja znova potegnejo v temačni vrtinec odkrivanja skrivnosti in lova na morilca. Napeto od začetka do konca in mojstrsko zapisano, kot smo pri Nesbøju, najbolj priljubljenemu norveškemu piscu kriminalk, že vajeni.

Beti Hlebec, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...