Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zemljevidi tujih življenj

Miha Mazzini
Zemljevidi tujih življenj
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Goga
Zbirka Goga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-277-135-5
Leto izdaje izvirnika 2016
Urejanje Jelka Ciglenečki

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13,5 cm
480 g
334 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kartograf Robert kupi ukradeno elektronsko tablico in z njo skrivnost, ki ga obsede. Čeprav je živel osamljeno, skoraj izolirano življenje, ga radovednost požene med ljudi, v tvegano risanje zemljevida tujih življenj. V idiličnem gorskem letovišču se počasi odstira skrivnost treh umorov: osebnega, skupinskega in medijskega.

Recenzija Bukla

Najnovejši Mazzinijev roman, ki je izšel samo malo za tem, ko je za Otroštvo prejel kresnikovo nagrado, na vznemirljiv način povezuje urbano in ruralno, ob tem pa v ozadju ves čas obračunava s slovenskimi stereotipi. Glavni junak je kartograf Robert, vase zaprti srednjeletnik, ki mu je pred časom umrla žena (kar ga je tako streslo, da se še ni uspel nazaj vklopiti v družbo). V Istanbulu poceni kupi ukraden iPad, potem pa, ko ga po mnogih poskusih uspe aktivirati s pravilno kodo, presenečeno ugotovi, da je njegova lastnica Slovenka z našega podeželja. To ga kmalu spodbudi, da začne podrobneje raziskovati njeno življenje, saj njene fotografije in zapisi na Facebooku kažejo na nenavadno osebno zgodbo, ki ni brez zveze z aktualnim družbenim trenutkom. Zato se odpravi tudi na krajše počitnice v njen domači kraj. Tu je pravo leglo slovenske patologije, od lokalnega veljaka Egona, ki vodi vse večje posle, vključno s hotelom in prodajo traktorjev, obenem pa se z debelimi knjigami ves čas tudi poljudnoznanstveno izobražuje, do v usodo vdanih sokrajanov in sokrajank, ki so po eni strani vdani v sedanjo razporeditev ekonomske moči, po drugi pa sanjajo o revoluciji in drugačnem družbenem sistemu. Robertov vdor v to okolje seveda ne bo minil brez posledic. Zanesljivo pisanje letošnjega kresnikovega nagrajenca.

Samo Rugelj, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...