Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Živi pesek

Malin Persson Giolito
Živi pesek
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5462-4
Naslov izvirnika Störst av allt
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Petra Piber
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
510 g
439 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Brutalno iskrena pripoved o sodobnih najstnikih, ki še dolgo ostane v spominu!

Gimnazijo v najprestižnejši stockholmski četrti pretrese množično streljanje. Devet mesecev zatem se začne sodni proces proti osemnajstletni Maji, obtoženi pokola, v katerem sta umrla tudi njen fant Sebastian in najboljša prijateljica Amanda. Toda kaj se je v resnici zgodilo? Se je po naključju znašla v središču tragedije ali je hladnokrvna morilka? Med sojenjem se Maja v mislih vrne v mesece pred pokolom in k prelomnici v svojem življenju – ko se zaljubi v Sebastiana, ki je karizmatičen, a težaven. Medtem ko se njun odnos krepi, Maja počasi izgublja stik s starši in prijatelji, ki ne slišijo njenih tihih klicev na pomoč.

Malin Persson Giolito je četrti roman Živi pesek prinesel nagrado za najboljši skandinavski kriminalni roman leta 2017 in mednarodno slavo, saj je izšel v 30 državah. Po njem je nastala tudi televizijska nadaljevanka.

o knjigi v medijih

»Na naslovnici knjige Živi pesek avtorice Malin Persson Giolito piše: »Brutalno iskrena pripoved o sodobnih najstnikih …« Ko knjigo preberemo – tako rekoč na mah – ne moremo mimo vprašanja: »Je to res?« Je Maja, glavna junakinja prvoosebne pripovedi, res tipična predstavnica sodobne najstnice, so ostali protagonisti v zgodbi – vzeti iz tako različnih družbenih slojev, z različnimi življenjskimi zgodbami – res to? In zakaj?«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Ko osemnajstletno Majo, edino preživelo v množičnem pokolu na gimnaziji, obtožijo sodelovanja pri tragičnem dogodku, v katerem je umrl njen fant, najboljša prijateljica, učitelj in še nekaj sošolcev, se njen svet začne počasi sesuvati sam vase. V zaporu je preživela devet strašnih mesecev in končno dočakala sojenje. Je naša junakinja normalna osemnajstletnica, lepa, bogata in priljubljena mladenka, ki je malo zašla na kriva pota in se je po krivici znašla sredi strašnega umora? Ali je morda sama povzročila in načrtovala strašno tragedijo? Kakorkoli, pravijo, da je bila njena krivda odločena že dolgo pred njenim sojenjem. In zdaj vsi poznajo njeno ime. Prvoosebna in brutalno iskrena pripoved nas popelje skozi sodni postopek, v katerem se s pomočjo različnih prič, tožilcev, odvetnikov, pa tudi medijev, resnica počasi razkriva pred bralcem. In to, kar izvemo na koncu, ni tisto, kar smo si predstavljali na začetku. Četrti roman švedske odvetnice je prejel nagrado za najboljši skandinavski kriminalni roman, po njem pa je Netflix posnel tudi zelo uspešno serijo.

Renate Rugelj, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...