Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zmagovalec je sam

Paulo Coelho
Zmagovalec je sam
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba V. B. Z.
Zbirka Izbrana dela Paula Coelha
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-6468-52-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
315 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
južnoameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zmagovalec je sam je slika sveta, v katerem živimo. Zgodba se odvije v 24-ih urah na filmskem festivalu v Cannesu. Producenti, filmski igralci, top manekenke, modni kreatorji ... in serijski morilec, ki bleščavo sliko glamurja premakne v zakulisje festivalskega dogajanja. Prikaže se Supersloj, elita, ki določa smernice in potek današnjega časa.


Uspešni ruski podjetnik obišče Cannes z namenom, da bi pritegnil pozornost svoje bivše žene. Človek strasti in hladne inteligence pokaže svojo najtemnejšo plat, poda se na nenavaden pohod nasilja. Ob tem pohodu se izrisujejo liki protagonistov, pripadnikov Supersloja in ambicioznežev, ki v tej druščini želijo sijati.

Skozi hedonistično igro »zmagovalcev sodobnega življenja« Paulo Coelho opozori na krizo vrednot, ki so osredotočene predvsem na zunanjost. Tako je napisal roman, ki se bere kot kriminalka in prebere na dušek.

Recenzija Bukla

Verjetno najbolje prodajani sodobni brazilski pisatelj (1947), ki ga različne religiozne ideologije že od mladih dni tako privlačijo, da jih je obravnaval v skoraj vseh svojih romanih (Alkimist, Peta gora, Priročnik bojevnika luči, Brida …), se je v svoji zadnji knjigi predstavil v malo drugačni luči. Glavni junak, novodobni ruski milijonar, nekoč profesionalni vojak, Igor Malev pride na filmski festival v Cannes z eno samo mislijo – da bi spet pridobil pozornost svoje bivše žene Ewe. Igorja ne zanimajo filmi, bogati producenti, slavne zvezdnice, vrhunske manenekenke niti blišč in glamour. S priučeno hladnokrvnostjo, ki preseže mejo norosti, se nameni v 24 urah ubiti več nedolžnih ljudi, da bi sporočil svoji ženi, da je zanjo pripravljen storiti vse. Na morilskem pohodu se pred bralci vešče zrišeta festivalsko zakulisje in cela paleta likov, ki Igorju naključno križajo pot in postanejo soudeleženci njegovega projekta. Coelho v obliki psihološke detektivke na prepoznaven način opozarja na krizo in propadanje človeških vrednot. 

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...