Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Žvižgači

John Grisham
Žvižgači
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3865-8
Naslov izvirnika The whistler
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Darja Divjak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
356 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Pričakujemo, da bodo sodniki pravični in modri. Toda kaj se zgodi, ko sodnik sam zaobide zakon ali sprejme podkupnino za razsodbo?

Lacy Stoltz je preiskovalka pri floridskem Odboru za nadzor sodstva. Njena naloga je, da obravnava prijave v zvezi s sodniškimi prestopki.
Nenadoma se na njeni mizi znajde primer korupcije velikih razsežnosti. Primer ji predstavi nekdanji odvetnik, iz varnostnih razlogov poimenovan z lažnim imenom, Greg Myers. Ta trdi, da pozna sodnico s Floride, ki je ukradla več denarja, kot so ga vsi drugi pokvarjeni sodniki skupaj.
Kje je vir nezakonito pridobljenega denarja? Očitno se je sodnica skrivaj povezala z mafijo, ki si lasti dobičkonosne igralnice in golfišča. Sodnica kriminalcem preprosto gleda skozi prste tako, da primere prikroji v njihovo korist, oni pa ji dovolijo, da si vsakič odreže kos pogače.
Toda zdaj jo Greg želi ustaviti. Njegova edina stranka je človek, ki pozna resnico, zdaj pa bi jo rad spravil na svetlo in se dokopal do nagrade, ki jo žvižgačem obljublja floridski zakon.
Ko Lacy dobi primer, takoj posumi, da gre za nekaj nevarnega. Toda nevarnost je eno. Smrtna nevarnost pa je čisto nekaj drugega.

Recenzija Bukla

Prvak pravniških kriminalk John Grisham (1955) je od Časa za ubijanje iz leta 1989 napisal še več kot trideset romanov, v katerem je pravniško področje obdeloval iz najrazličnejših perspektiv. V Žvižgačih iz leta 2016 se je lotil skorumpiranih sodnikov, ki služijo s prirejanjem primerov in sojenjem v korist svojih »strank«. V središču zgodbe je preiskovalka Lacy Stoltz, ki dela pri floridskem Odboru za nadzor sodstva. Zgodba vzleti že na začetku romana, saj se na njeni mizi znajde primer velike korupcije, ki ji ga predstavi odvetnik, zaradi varnosti poimenovan z lažnim imenom, ki trdi, da pozna sodnico, ki je ukradla več denarja kot vsi sodniki skupaj. Ključno vlogo pri tem ima človek, ki pozna resnico, v zameno za to, da jo razkrije svetu, pa pričakuje nagrado, ki jo žvižgačem obljublja floridski zakon. Ko Lacy dobi primer, hit­ro posumi, da gre tokrat za nekaj nevarnega, vendar si niti približno ne predstavlja, v kako smrtonosno igro se je spustila. Napeta zgodba o igralništ­vu v rokah Indijancev!

Samo Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...