Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

10 minut, 38 sekund na tem čudnem svetu

Elif Shafak
10 minut, 38 sekund na tem čudnem svetu
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-274-262-1
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika 10 Minutes 38 Seconds in This Strange World
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Maja Ropret
Urejanje Jerica Šemerl-Harmel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
450 g
296 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
turško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sočutja poln opis nenavadne in trnove poti istanbulske prostitutke Leile Tekile. Skozi čustveno nabite odstavke, polne bolečine in tudi iskrivega veselja, nam avtorica osvetli turško podeželje, zamotano družbeno strukturo te premnogokrat nerazumljene države in z mojstrsko potezo naslika dehteče in vrveče ulice in bazarje večno živega Carigrada.

Vedno kritični določevalci najprestižnejših literarnih mojstrovin so najnovejšo knjigo Elif Shafak umestili na seznam šestih najboljših knjig lanskega leta, potegovala se je za glavno nagrado Bookerja za leto 2019.

Recenzija Bukla

Turško-angleška pisateljica Elif Shafak (1971), sicer tudi doktorica družbenih ved in angažirana intelektualka, nam poleg nobelovca Orhana Pamuka najbolj občuteno prinaša vonj po turški književnosti ter njeno prepletanje med zgodovino in sedanjostjo, vzhodom in zahodom ter nespremenljivostjo delitve med moškimi in ženskami. Po (v Sloveniji) dobro sprejetih romanih Pankrt iz Istanbula, Bolšja palača, Čast, Tri Evine hčere in 40 pravil ljubezni, smo sedaj dobili še prevod njenega najnovejšega dela, s katerim se je uvrstila tudi v ožji izbor za Bookerjevo nagrado. Glavna junakinja tega tridelnega romana (Um, Telo in Duša) je prostitutka Leila Tekila, za katero že na začetku izvemo, da je tik na tem, da umre, saj so jo brutalno umorili na robu Istanbula in jo vrgli v kovinski smetnjak, tako da se roman – v počasnem izgin­janju življenja iz njenega telesa – odvrti retrospektivno. Leila se spominja svojega življenja od rojstva naprej pa vse do tega, kako je iz mesta Van prišla v Istanbul, kjer se je zaposlila v enem tamkajšnjih bordelov. Polpretekla zgodovine Turčije skozi barvit in tragičen ženski portret!

Renate Rugelj, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...