Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
66,3 m2
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3257-8
Leto izdaje izvirnika 2014
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
230 g
159 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Protagonista romana sta mlada človeka iz zdajšnjosti, ona in on, par z nestalnimi, slabo plačanimi zaposlitvami, oba diplomirana arhitekta, s preprosto željo, da bi se zjutraj prebujala skupaj in počela vse tisto, kar mladi pari skupaj počnejo.Za to bi rada imela prostor, ki bi ga odklepali le njuni ključi, v katerem bi bile shranjene le njune stvari.

Vladimir P. Štefanec (1964, Ljubljana) je pisatelj in publicist. Na ljubljanski Filozofski fakulteti je diplomiral iz filozofije in umetnostne zgodovine. Objavil je devet leposlovnih knjig, večinoma romanov (trije od njih so bili uvrščeni v ožji krog nominirancev za nagrado kresnik). Kot publicist je avtor številnih besedil (čez 700 objav v vodilnih medijih), predvsem s področij svetovne književnosti in vizualnih umetnosti. Je tudi visokošolski predavatelj.

Recenzija Bukla

Vladimirja P. Štefanca (1964) seveda najbolj poznamo po njegovem ustvarjanju literature za odrasle, med katero se je do zdaj znašlo tudi nekaj žanrskih, kriminalnih romanov, čeprav se je nedavno po nekaj letih vrnil z mladinskim romanom Sem pank čarovnica. S svojim kratkim romanom 66,3 m2 se Štefanec torej vrača na območje, ki ga je leta 2010 zapustil s socialno konotiranim delom Odličen dan za atentat. Tokrat je v središču dogajanja mlad par arhitektov, ki si šele utira pot k eksistenčni samostojnosti. Aleš in Zala imata skromno, a v teh časih za mlade ljudi pogosto (še) nedosegljivo željo: rada bi se zbujala v svojem stanovanju in potem tudi delala v njem. Prekerna, slabo plačana zaposlitev jima tega ne omogoča, dokler Zala ne podeduje zajetnejše vsote denarja. To par, ki se na tej poti proti odraščanju in osvobajanju začne tudi odtujevati, spodbudi k iskanju primernega stanovanja in posledično ogledovanju velikega števila (finančno nedosegljivih) nepremičnin. Vse se zavrti v nepričakovano smer, ko Aleš opazi objavo na spletni strani, kjer zbirajo ponudbe za stanovanje v izmeri 66,3 m2, ki je sicer daleč od optimalnega, a ponuja pot do njunega, samo njunega sveta. Štefanecev literarni odgovor na sodobno družbeno stvarnost.

Samo Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...