Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Absurdistan

Gary Shteyngart
Absurdistan
15,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Roman
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6653-13-8
Prevod Uršula Rebek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
316 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Miša Vainberg ima veliko skupnega z Oblomovom, nedejavnim junakom ruske literature iz 19. stoletja, in hkrati s super junaki ameriškega stripa. Njegovo življenje se vrti okrog hrane, ki jo zahteva njegovo obilno telo, ljubezni do črne punce iz geta in Dr. Levina, ki za svoje nedorečene nasvete prejme 350 $ na uro.
Za njegovo materialno udobje poskrbi oče, saj je na 1238. mestu med najbogatejšimi Rusi. Zapleten je v kriminalno podzemlje doma ter v tujini in po njegovi nasilni smrti mora Miša na dolgo potovanje od Amerike do Kavkaza, od nebotičnikov na Manhattnu do pokrajine naftnih stolpov. Spozna, zakaj v malem judovskem naselju na drugem koncu velike dežele častijo njegovega očeta, in se zaplete v nenavadne pustolovščine, ob katerih se sooča s številnimi vprašanji globalnega sveta, v katerem živimo.

Rusko-ameriški pisatelj Gary Shteyngart se je rodil leta 1972 v Leningradu, pri sedmih letih pa se je s starši odselil v Združene države Amerike in zdaj živi v New Yorku.
2003 je izšel Priročnik ruske debitantke, prvenec, ki je vzbudil veliko pozornosti pri kritikih ter požel uspeh pri bralcih.
Absurdistan, Shteyngartov drugi roman, se je povzpel na lestvice najbolj uspešnih knjig leta 2006. Bralce in kritike je pritegnil s spretno obravnavo sodobnih tem, obilno zabeljeno s črnim humorjem v slogu zgodnjega Woodyja Allena.

Recenzija Bukla

Ameriški pisatelj ruskega rodu je do sedmega leta z družino živel v Sankt Peterburgu, od koder so se preselili v Ameriko. Zaslovel je z romanesknim prvencem Priročnik ruske debitantke, Absurdistan pa predstavlja njegov drugi roman in prvi, ki ga lahko beremo v slovenščini. Gre za duhovito satiro, ki smeši nove ruske oligarhe, ameriški način življenja in megalomanstvo obeh držav. Glavni junak in pripovedovalec je debel tridesetletni lenuh Miša Vainberg, posvetni Jud, ljubitelj rapa in sin tisoč dvesto osemintridesetega najbogatejšega Rusa – oligarha; dejstvo, ki mu omogoča življenje na veliki nogi. Oče ga je pri osemnajstih poslal v Ameriko študirat in Miša je novo domovino vzljubil. Ko po dvanajstih letih obišče očeta, ta ubije oklahomskega poslovneža, zaradi česar je Miši prepovedan vstop v Združene države, zato ta išče načine, kako bi se lahko vrnil »domov« in k svoji dragi Rouenni, ki je ostala v New Yorku. Avtor, ki se v romanu pojavi kot stranski lik, je ustvaril nadvse zabavno branje, polno črnega humorja, ki je neprizanesljiv tako do Rusije kot do Amerike.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...