Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Adam in Evelyn

Ingo Schulze
Adam in Evelyn
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-242-364-3
Naslov izvirnika Adam und Evelyn
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Mojca Kranjc
Urejanje Mitja Čander

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14 cm
480 g
297 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Na prvi pogled je roman Adam in Evelyn ljubezenska zgodba o uspešnem damskem krojaču Adamu in o njegovi precej mlajši punci Evelyn. Adam je takorekoč stvarnik: zna si zamisliti in sešiti tako obleko, da v njej vsaka ženska, ne glede na starost in postavo, zasije v polnosti svoje ženskosti. Te stvaritve rad kdaj tudi po biblično spozna in ko ga Evelyn nekoč zaloti, odide od njega in jo mahne na počitnice. Adam se odpravi za njo in skuša popraviti nastalo škodo. A zgodba vendarle ni tako vsakdanja: čas dogajanja je poletje 1989, čas, ko so se v Vzhodni Evropi že napovedovali dogodki, ki so svoj simbolni vrhunec doživeli s padcem berlinskega zidu. Glavna junaka sta Vzhodna Nemca. In prizorišče dogajanja je Blatno jezero, priljubljen počitniški cilj v državi, ki je med prvimi odprla mejo na Zahod. Obljubljeni raj je na dosegu roke. Se bosta junaka odzvala njegovemu klicu? In če ja, na katero drevo bosta naletela tam?

Recenzija Bukla

Ingo Schulze je slovenskim bralcem že znan po zbirki kratkih zgodb Mobi. Zgodba pričujočega romana z biblično osnovo se dogaja v Vzhodni Nemčiji v času, ko so se v državah vzhodnega bloka že začele dogajati korenite spremembe. Adam je odličen ženski krojač, ki za nekatere svoje stranke poskrbi tudi na kak bolj intimen način. Ko to izve njegovo dekle Evelyn, ga zapusti in se odpravi na počitnice na Madžarsko. Adam ji sledi vse do Blatnega jezera, v kraj ob meji, kjer številni ljudje čakajo na priložnost za prebeg na Zahod. Evelyn Adamu oprosti, a vabljiva bližina meje tudi pred njiju postavlja vprašanje, kje bi želela živeti.

Majda Peklaj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...