Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ameriška pastorala

Philip Roth
Ameriška pastorala
29,80 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-241-325-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Prevod Miriam Drev

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 13,5 cm
503 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Recenzija Bukla

Philip Roth je eden najbolj znanih, najbolj čislanih in tudi eden najboljših ameriških pisateljev, ki ga kar dobro poznamo tudi pri nas, nazadnje s predlanskim prevodom postmodernistične realistično-fantastične Zarote proti Ameriki, alternativne različice zgodovine, v kateri se resnični zgodovinski dogodki in dejansko delovanje posameznih osebnosti spajajo s fikcijo, v kateri na ameriških predsedniških volitvah nepričakovano zmaga Charles Lindbergh.
Delo Ameriška pastorala (1997) je prejelo tudi Pulitzerjevo nagrado in ga štejejo za enega najboljših Rothovih romanov, ki ga pripoveduje skoraj vsevedni Natan Zuckerman (sicer nosilec Rothovega podopusa z imenom »Zuckermanove knjige«). Ta nastopa v kar dvanajstih pisateljevih romanih in je tudi narator trilogije, ki poleg Ameriške pastorale obsega še Poročila sem se s komunistom (1998) in prej omenjeni Človeški madež (2000). S skoraj fanatično skrbnostjo napisana Ameriška pastorala, ki jo je Roth snoval skoraj četrt stoletja, se po eni strani odlikuje po epskem zamahu, v katerem avtor pred nas briljantno postavi večdesetletno obdobje Amerike, od povojne evforije prek vietnamske depresije do konca v devetdesetih let, ko se junaki ozirajo v preteklost, po drugi pa s sijajno zasnovanimi in ubesedenimi pripobednimi osebami, med katerimi je glavni junak Seymour Levov. Izbrušeno pisanje mojstra, ki bi za literaturo skoraj moral dobiti Nobelovo nagrado in zagotovo eden od literarnih briljantov letošnjega ­leta. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...