Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ameriški derviš

Ayad Akhtar
Ameriški derviš

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Videotop
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6863-32-2
Naslov izvirnika American Dervish
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Jelena Varda

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
331 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Ameriški derviš je briljantno napisan, večplasten in čustveno nabit vpogled v prepletanje vere in modernega življenja. Ayad Akhtar je sam odraščal na Bližnjem vzhodu in skozi Hayata Shaha bralcu živo predstavi silnice, ki delujejo na mlade može in ženske, ki odraščajo kot muslimani v Ameriki. Gre za intimni, osebni knjižni prvenec, ki bo bralcu ostal v spominu še dolgo po tem, ko bo knjigo odložil.

Hayat Shah je že očaran nad Mino, čeprav je sploh ne pozna. Materina lepa, briljantna prijateljica, je družinska legenda. ko izve, da bo Mina zapustila Pakistan in se po propadlem zakonu preselila k Shahovim v Ameriko, je Hayat navdušen. Njegovega očeta pa situacija ne razveseljuje. že od nekdaj ima odpor do verskega fundamentalizma in ni mu všeč, da bo Mina prinesla svojo gorečo pobožnost v nejgovo hišo. Ko Mina Hayatu predstavi lepote Korana, pa ga ta nepričakovano poplnoma spremeni. Dejansko Minina čarovnija pa je, da družina Shah naenkrat postane srečna.
Ko se začne Mina videvati z judovskim zdravnikom in družinskim prijateljem, pa Hayatovo ljubosumje vzplamti, podžgano z antisemitizmom muslimanske skupnosti - in ga požene v brezglavo dejanje, ki ima katastrofalne posledice za tiste, ki jih najbolj ljubi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...