Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Besede nad oblaki

Evald Flisar
Besede nad oblaki
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-103-6
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
440 g
360 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Na dolgem letu iz Londona v Singapur drug poleg drugega sedijo zakonci, partnerji, sorodniki, pa tudi popolni neznanci. Zapletajo se v sprva vljudnostne, kasneje pa vse bolj dramatične pogovore, in začne se kazati, da so nekateri potniki na nenavaden način in morda celo usodno medsebojno povezani. Pred nami sta pretežno v dialogih napisana in stopnjujoče dramatična raziskava razdrobljenosti sodobne človeške misli in katalog zvijač, ki se jih poslužujemo v medčloveških odnosih, pred nami je mešanica detektivske negotovosti, tragedije, smeha in posmeha. Med dvanajsturnim poletom skozi idejno zgodovino človeštva nas spremlja vse bolj mučno vprašanje: bomo strmoglavili? Ali bomo varno pristali?

Recenzija Bukla

Če bi lahko izbirali, kdo od slovenskih pisateljev naj napiše roman, ki se dogaja na letalu, bi bil Evald Flisar (1945) najbrž prva izbira. Flisar je namreč priljubljeni slovenski pisatelj in dramatik (nedavno mu je izšla že deseta izdaja Čarovnikovega vajenca), ki nas s svojim pisanjem pogosto popelje v druge svetove. Pri tem kot svojo literarno metaforo neredko uporablja prav potovanja, s katerimi je kot pisec odmevnih potopisov tudi zaslovel. V svojem najnovejšem romanu, prav primernem za branje na kakem čezoceanskem letu, nas skupaj s potniki Boeinga 747 posadi na dvanajsturni let iz Londona v Singapur. Pri tem pred nami razgrne pisano paleto likov, med njimi je največ parov (denimo oče in sin, ki letita k sinovi materi, ostarela zakonca, ki letita k svoji hčerki, podjetna poslovneža, ki letita ustanavljat podjetje in zagnat posel, pesnik in njegova ljubica, ki letita na vroče počitnice itn.), ki na tem letu, kot na neki svoji usodni poti, v igrivih in inteligentnih dialogih, zaščitni znamki Flisarjevega pisanja, zavzeto rešujejo in/ali osmišljujejo svoje življenje. Za nameček vsi ti potniki ne vedo, da jih nekaj druži in da jih morda čaka skupna usoda. Izviren dialoški roman, sestavljen iz sleherniških epizod, kjer se v kaki od njih gotovo najde tudi bralec.

Samo Rugelj, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...