Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bil sem le majhen deček

Resnična zgodba o ukradenem otroštvu
Richard McCann
Bil sem le majhen deček
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Meander
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6623-29-2
Prevod Irena Furlan

Tehnične lastnosti
trda vezava
215 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Dobili smo resnično in grozljivo avtobiografsko pripoved o ukradenem otroštvu, ki seže v srce. To je roman Richarda McCanna o majhnem, komaj petletnem dečku, ki mu je neko mrzlo oktobrsko jutro za vedno spremenilo življenje. Ko je njegova mati leta 1975 postala prva žrtev jorkširskega Razparača, je življenje Richarda McCanna in njegovih sester razpadlo. Umor ene ženske je uničil družino, prikrajšal otroke za materino ljubezen in jih pahnil v desetletja zlorab, ko so bili deležni le še udarcev in zlorab, dokler od življenja niso pričakovali ničesar drugega več kot bolečino. A nekega dne se je mladi mož, v kakršnega se je razvil Richard, odločil, da bo spremenil svoje življenje. Pred nami je čustvena knjiga, ki govori o veliki nesreči, moči ljubezni in odločnosti. Roman o resničnem dogodku nam razkriva bistvo, ko se včasih moramo odločiti, ali se hočemo obdržati pri življenju.

Recenzija Bukla

Peter Sutcliffe, znan kot \"Yorkshirski razparač\", je med letoma 1975 in 1980 prežal na prostitutke v Yorkshiru in umoril trinajst žensk. Prva žrtev je bila mati štirih otrok in eden od njih je avtor te knjige, ki je imel takrat komaj pet let. Skupaj s tremi sestrami je bil prisiljen odraščati pri nasilnem očetu, ki jih je pred tem zapustil. Očetovo pijančevanje in strah so ­grdo zaznamovali njihovo otroštvo, odrasli so v problematične najstnike in prevzeli očetovo obnašanje, čeprav so ga ­hkrati sovražili. A nekega dne, se je ­Richard odločil spremeniti svoje ­življenje.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...