Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Binu

Mit o solzah ob Velikem zidu
Su Tong
Binu
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Miti
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-01-0162-8
Prevod Andrej Stopar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
454 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
kitajsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Su Tong nam v tem romanu z razkošno domišljijo odstre popolnoma drugačen in nepričakovan svet skrivnostne kitajske preteklosti. Pripoved se dogaja v obdobju cesarske dinastije Qin (221 pr. n. št.- 206 pr. n. št.), ki je vladala prvi enotni državi na Kitajskem, ko so začeli graditi tudi dosti pozneje dokončan kitajski zid. Junakinja Binu prihaja iz vasi, kjer ženske ne smejo jokati, zato jim tečejo solze iz drugih delov telesa; Binu se tako najprej nauči jokati z lasmi. Pozneje se poroči s srčnim izbrancem Quiliangom, s katerim srečno zaživita.
Potem ko njenega moža odpeljejo med naborom za gradnjo Velikega zidu, se Binu odloči, da ga bo poiskala. Odpravi se na tisoč lijev dolgo potovanje proti Lastovičji gori, da bi mu odnesla zimska oblačila. Na poti jo čakajo številne prepreke in nepričakovani zapleti, vendar Binu kljub vsemu ostaja odločna in zvesta možu do samega konca.

Recenzija Bukla

Knjiga predstavlja kitajski prispevek k zbirki Miti, ki združuje dela velikanov sodobne svetovne književnosti. Su Tong je eden najvidnejših kitajskih pisateljev našega časa, v pričujočem romanu pa nam razkriva svoj pogled na starodavno zgodbo iz kitajskega ljudskega izročila. Binu prihaja iz vasi, kjer je zaradi dogodkov v preteklosti jok prepovedan, torej se prebivalci naučijo jokati z drugimi deli telesa. Ker ji mama kmalu umre, zna Binu jokati samo z lasmi, zato se je vaščani ­izogibajo. Sreča se ji ­nasmehne, ko se poroči s siroto Quiliangom, vendar njen mož nenadoma izgine. Izkaže se, da so ga oblasti odpeljale, da bi pomagal graditi Veliki zid. Binu se odpravi na dolgo pot proti Lastovičji gori, da bi poiskala moža in mu izročila zimska oblačila. Na potovanju, polnem preizkušenj in nenavadnih doživetij, ji družbo dela le slepa žaba, ki išče svojega sina. Ganljiva zgodba o moči ljubezni in predanosti, ki da človeku ­misliti.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...