Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Blumenberg
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Horizont
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6564-62-5
Naslov izvirnika Blumenberg
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Ana Jasmina Oseban
Urejanje Jana Bauer

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 14 cm
370 g
207 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Orjaški, rumen, sproščen: z očarljivo samoumevnostjo se v delovni sobi uglednega filozofa Blumenberga neke noči prikaže lev. Profesor se z nekaj truda vendarle obvlada, tudi naslednji dan, ko lev nepričakovano pricaplja na njegovo predavanje in se v lagodno sprehodi po predavalnici. Klopi so polne, a očitno ga nihče od poslušalcev ne vidi. Prefinjena študentska potegavščina? Ali pa morda vendarle prej priznanje višje sile – poslednjemu filozofu, ki še zna spoštovati takega leva?

Recenzija Bukla

Hans Blumenberg je bil sloviti nemški filozof (1920– 1996), ki je oblikoval t. i. metaforologijo, po kateri naj bi bilo tisto, kar se skriva za metaforami, najbližje resnici in najdlje od ideologij. Avtorica v romanu, za katerega je prejela vrsto nagrad, izriše njegovo literarizirano biografijo. Pripoved se zgane, ko filozofa na vrhuncu akademske kariere obišče – lev: orjaški, rumen, sproščen. Blumenberg se v romanu razkrije kot ognjevit retorik, ki podžiga imaginarne, a usodne ljubezni in plodi nove filozofe. Je deloholik, a tudi (bivši) avanturist, ki se mu skozi špranje discipline vrivajo straha polni spomini na koncentracijsko taborišče, pa tudi vera v nepojasnljivo, a vendar realno, ki ga uteleša lev.

Maša Ogrizek, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...