Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bojna pesem mame tigrice

Amy Chua
Bojna pesem mame tigrice
27,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6859-11-0
Naslov izvirnika Battle Hymn of the Tiger Mother
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Mateja Črv Sužnik, Miha Sužnik
Urejanje Mateja Črv Sužnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
370 g
248 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
biografije in spomini
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman Bojna pesem mame tigrice je v najrazličnejših jezikih obšel že večino dežel po svetu in v vseh navdušil bralke in bralce in sprožil številne in burne debate o vrednotah in vzgoji v današnjem času.

IZ TUJEGA TISKA:

Hkrati zabaven in izzivalen roman Bojna pesem mame tigrice je po celem svetu razvnel razprave o vzgoji, saj pripoveduje, kako nepopustljivo je avtorica vzgajala svoji hčeri.

Amy Chua trdi, da zahodnjaški starši poskušajo spoštovati in vzgajati otrokovo individualnost, medtem ko kitajski verjamejo, da najboljše pripravijo otroke za prihodnost, če jih oborožijo s spretnostmi, z močnimi delovnimi navadami in s samozavestjo. Pisateljica popisuje, kako se je odločila, da bo svoji hčerki, Sophio in Lulu, vzgojila na kitajski način. Amy odkrito spregovori tudi o vseh neverjetnih in srce parajočih posledicah svoje izbire.

Boleče pošten in globoko izzivalen roman Bojna pesem mame tigrice je ena izmed knjig, o kateri se dandanes največ govori. - THE NEW YORK TIMES

Redki so dovolj pogumni, da vzgajajo v javnosti. Spomini Amy Chua so neizprosno odkriti, njena pripravljenost, da jih deli z nami, pa je poseben dar. Ne glede na to, ali se z njenimi vrednotami in metodami strinjamo, ji moramo čestitati, da je na vprašanja vzgoje opozorila z izzivalnim, humornim in pristnim glasom. - TIME

Spomini Amy Chua, Bojna pesem mame tigrice, so hitro, lahkotno branje. So bistri, zabavni, pošteni in - da, tudi ganljivi.« - CHICAGO SUN-TIMES

Recenzija Bukla

Zahodni svet morda nikoli ne bo razumel vzhodnjaškega principa vzgajanja otrok, kar je najbrž tudi razlog, da je knjiga ob izidu leta 2011 dvignila toliko prahu, ki se še do danes ni polegel. V humorno napisanem romanu avtorica razkriva svoje ekstremne prijeme starševstva, s katerimi je svoji hčerki želela vzgojiti v stereotipno uspešna otroka, čeprav je s tem kršila kar nekaj človekovih pravic, kot jih priznava demokratična družba. Hitro in tekoče branje, v katerem boste spoznali, da vsi spodobni starši želijo samo najboljše za svoje otroke. Le da imajo Kitajci popolnoma drugačne ideje, kako to doseči. Kontroverzno!

Vesna Paradiž, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...