Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brez imena

Jani Virk
Brez imena
27,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5262-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,51 x 13,5 cm
210 g
196 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jani Virk z veliko mero empatije in mojstrsko pripoveduje zgodbo o občutljivih letih dozorevanja, potem ko se je običajno, srečno otroštvo glavnega junaka prekinilo zaradi ločitve staršev. Zapustiti mora hišo, ki je bila njegov edini pravi dom, in okolje, kjer se je udomačil in spoprijateljil z vrstniki. Življenje z vedno bolj odsotno in potrto mamo postaja neznosno, hkrati pa se mu oče, na katerega je še posebno navezan, vedno bolj izmika. Od vsega, kar je imel včasih rad, mu je ostal le še nogomet …

o avtorju

Jani Virk (1962) je na ljubljanski Filozofski fakulteti doštudiral primerjalno književnost in nemščino. V mladosti je bil državni smučarski reprezentant, po zaključku študija se je nekaj časa preživljal kot svobodni pisatelj in prevajalec, od leta 1991 pa je zaposlen v medijih. Prevaja iz nemščine, je tudi avtor dokumentarnih filmov. Po eni od njegovih zgodb je bil posnet film Vaški učitelj, njegove knjige so izšle v Avstriji, Mehiki, Srbiji in na Poljskem ter Hrvaškem.

Recenzija Bukla

Novi roman televizijskega urednika, pisatelja in esejista Janija Virka je zgodba o razpadu neke (slovenske) družine in posledicah, ki jih ima ta za življenje in odraščanje najstniš­kega sina, ki je osrednji junak te pripovedi. Ko oče po daljšem ljubimkanju s petnajst let mlajšo ljubico zapusti ženo in sina, se njegovo življenje počasi, a nezadržno začenja spreminjati in zavijati v drugo smer. Z mamo se morata preseliti, saj se skupna hiša proda, oče se preseli na drug konec Slovenije in precej omeji odnose z njim, takrat, ko se naposled le vidita, pa se to zgodi na hitro in površno. Njegova nogometna kariera se po nekaj svetlih utrinkih znajde v slepi ulici, novi trener moštva pa ima z njim precej nenavadne načrte. Vse to fanta, nalomljenega zaradi razbitega družinskega življenja, požene proti dnu. Disciplinirano, tretjeosebno in brez dialogov, a s posluhom za osebne in družbene podrobnosti spisan roman iz sodobnega slovenskega življenja.

Samo Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...