Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brez matere

Brian J. Gail
Brez matere
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-222-917-7
Naslov izvirnika Brian J. Gail
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Klementina Logar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
720 g
488 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman Brez matere bralca popelje v ozadje bitke za človeške zarodke, ki jih na klinikah za zdravljenje neplodnosti pridobivajo in zamrzujejo za globalni črni trg. Johna Sweeneyja, župnika v majhnem fi ladelfi jskem mestecu, posrka v vrtinec znanstvene revolucije skozi srečanja s svojimi župljani. Ko se razkrije končni cilj te revolucije, je župnik Sweeney soočen z največjo preizkušnjo kot duhovnik: voditi svoje vernike po poti resnice, čeprav je to zanje lahko smrtno nevarno.

Brez matere je drugi del trilogije Briana J. Gaila o izzivih, s katerimi se soočajo katoličani v sodobnem svetu. Sledi mu še roman Brez otrok.


Roman Brez matere na izjemno privlačen način oriše naš težavni čas, kakršen je in kakršen bo še naprej, če ne bomo za pomoč prosili božje Matere.
Kardinal prefekt Raymond L. Burke


Kljub želji, da bi bila knjiga Brez matere znanstvena fantastika, se zavedam dejstva, da se vse to danes zares dogaja. Ta roman me drami in v meni prebuja odgovornost in zavedanje o vrednoti jasnega, iskrenega govorjenja ter delovanja vseh, ki še verujemo v absolutno Resnico, ki je tudi Pot in Življenje. Da, od nas je odvisno, v katero smer se bo razvijala naša družba – v smrt ali življenje.
Vilma Siter, Družina in Življenje


Razvnela se je krvava bitka med dobrim in zlom, med življenjem in smrtjo. Hudič napada najgloblje izvore življenja; bitka se odvija v maternicah, jajčnikih, jacevodih, predvsem pa v srcih žensk in mater vsega sveta. Knjiga Brez matere spregovori o trpljenju in stiskah, ki jih družine pred desetletji niso niti slutile.
Janez Rifel, zdravnik


Roman na nevsiljiv in privlačen način odpira vprašanja sodobnega človeka, današnjega kristjana. V njem pa najdemo tudi odgovore, ki jih Cerkev ponu ja na etične in moralne dileme, s katerimi se slej ko prej sreča vsak med nami. Avtor je uspel vsa ta vprašanja vplesti v napeto zgodbo, ki te kar posrka vase. Mislim, da bo marsikomu lahko v pomoč pri soočanju s podobnimi izzivi.
Marjana Debevec, novinarka Radia Ognjišče


Napeta zgodba iz ameriške perspektive razkriva tudi stanje Slovenije. Je izziv k svetosti skozi materinstvo, najprej za žensko in ob njej za moškega; si upam zaživeti resnico, ki jo lahko prepoznam v evangeliju in obenem v svojem telesu? Roman je izmišljena zgodba, a je lahko seme mučeništva.
s. Marjeta Pija Cevc, uršulinka

Recenzija Bukla

Roman je drugi del trilogije o izzivih, s katerimi se soočajo katoličani v sodobnem svetu. Pred kratkim smo brali prvi del Brez očeta, sledi mu še roman Brez otrok. Pričujoče delo nadaljuje zgodbe oseb iz prvega romana, vendar mu sledi s časovnim zamikom tridesetih let – čas dogajanja je tokrat moderna sedanjost, kjer se Katoliška cerkev upira tok­sični kulturi in njenemu vplivu na družine. Poleg ohranjanja vere je pomembna tema tokrat tudi zdravstvo: bralcu je predstavljeno ozadje bitke za človeške zarodke, ki se prodajajo na svetovnem črnem trgu. Roman kljub svoji znanstvenofantastični zasnovi odpira zelo sodobna vprašanja etike in pravih odločitev.

Vesna Paradiž, Bukla 82-83

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...