Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja

Haruki Murakami
Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3675-0
Naslov izvirnika Shikisai o motanai Tazaki Tsukuru to, kare no junrei no toshi
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Aleksander Mermal
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
450 g
354 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
japonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

S svojo neskončno pozornostjo do glasbe premore ta roman tisto rahločutnost, ki jo poznamo iz Kafke na obali. Ni ga, ki bi o poslušanju in izvajanju glasbe pisaltako poznavalsko in s tako občutljivostjo. - Patti Smith

V zadnjem Murakamijevem romanu, ki je v izvirniku izšel leta 2013, spremljamo tiho junaštvo Tsukuruja Tazakija, ki ga je v mladosti usodno zaznamoval brutalen konec prijateljske idile.In tako se čez leta, v upanju, da se bo prikopal do osvobajajočeresnice, začne njegovo dolgo, samotno romanje, na katerem spozna, da »človeških src ne druži samo ujemanje. Najmočneje jih povežejo rane, vzajemna bolečina in ranljivost.«

Haruki Murakami (1949), avtor romanov Norveški gozd, Ljubi moj sputnik, Kafka na obali, Kronika ptiča navijalca in 1Q84, je najbolj znan in prevajan sodobni japonski pisatelj. Njegovi svetovi, ki se pogosto gibljejo med umišljenim in resničnim, so na prvi pogled nenavadni in bizarni, a je v njih ujet svojevrsten »smisel časa«.

Recenzija Bukla

To je Murakamijev za zdaj zadnji roman, ki je v japonščini izvirno izšel leta 2013, potem pa so ga, kot je za avtorjeva dela že v navadi, po njegovem tridelnem romanu 1Q84 pa skoraj nujno, hitro začeli prevajati še v druge jezike. Rahlo sentimentalno in skoraj nič nadnaravno delo ima v osrčju žalostnega naslovnega junaka, projektanta železniških postaj, ki mu je neljub dogodek pred leti za vedno zaznamoval življenje. Naenkrat se mu je namreč odrekla četverica prijateljev (ki imajo za razliko od njega v priimku vsi neko barvo, od tod tudi naslov romana). To je resignirano sprejel, kljub temu da ni vedel, zakaj točno se je to zgodilo. Zdaj, več kot petnajst let kasneje, ga splet okoliščin, še posebej pa njegova trenutna prijateljica, pripelje do tega, da se odloči raziskati, kaj se je takrat v resnici zgodilo. Ko junak potuje od enega do drugega prijatelja, da bi sestavil mozaik, ki mu je spremenil življenje, Murakami pred nami doživeto razpre njegovo preteklost in dogajanje osvetli z različnimi stranskimi zgodbami, kar se vse steče v dramatični konec tega tekočega romana.

Samo Rugelj, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...