Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brezštevilni

Elvis Peeters
Brezštevilni
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Educa
Zbirka Evropski utrinki
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6753-01-2

Tehnične lastnosti
mehka vezava
144 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nizozemsko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman Brezštevilni je drugi roman Flamskega avtorja Elvisa Peetersa. Roman je bil nominiran za prestižni literarni nagradi Libris in Gouden Uil.

 

Gre za apokaliptično pripoved o do konca popačenem odnosu med revnimi in bogatimi deželami ter o posledicah nezajezljivega toka beguncev, ki vodi do propada družbe, kot jo poznamo.

 

Roman se kritično loteva evropskega zahoda, ki si pred perečo problematiko vztrajno zatiska oči, hkrati pa realistično tematiko obravnava na alegorični način, s čemer bralca sooča tudi z njegovo lastno eksistenco.

 

Roman Brezštevilni je odličen roman, primeren za široko bralsko publiko in nepogrešljiv za vsako dobro založeno knjigarno.

 

 

Knjiga je izšla v okviru Edicine zbirke Evropski utrinki - v zbirki je skupaj 6 romanov, ki je bila zaradi mednarodne prepoznavnosti in kvalitete podprta tudi s strani Evropske komisije programa \"Culture Programme 2007 - 2013\"

Recenzija Bukla

V romanu se prepletata negativna utopija in politična realnost sodobnega sveta, znotraj katerega se razlike med tretjim svetom in razvitim Zahodom stopnjujejo, sovraštvo do migrantov pa narašča. Avtor vstopa v apokaliptični svet brez dodatnih pojasnil, kar bralca prisili v povezave s trenutno realnostjo, hkrati pa daje občutek skorajda kafkovske zastrtosti in brezizhodnosti. 

Tina Bilban

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...