Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brida

Paulo Coelho
Brida
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba V. B. Z.
Zbirka Izbrana dela Paula Coelha
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6468-46-6
Prevod Tamara Frank

Tehnične lastnosti
mehka vezava
216 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
osebna rast, duhovnost in ezoterika
južnoameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

“Ste za moškega ali žensko svojega življenja pripravljeni žrtvovati prav vse?”

18 let po izidu Bride v Braziliji in Španiji se je Paulo Coelho odločil, da jo bo izdal tudi v drugih državah. Razlog, ki ga je navedel, je ta, da so ljudje v tem času postali bolj odprti za teme npr. o Veliki Materi, ki so bile v času, ko je roman prvič izšel, še zelo tuje.

Brida je tretji roman Paula Coelha, napisan leta 1991, takoj za njegovim romanom Alkimist. Roman nam prinaša zgodbo o Bridi, lepem in mladem irskem dekletu, in njenem iskanju (spo)znanja. Na svoji poti sreča modreca, ki jo uči, kako premagati strahove, in žensko, ki jo pouči, kako plesati na skrivnostno glasbo sveta. Oba prepoznata v njej dar, toda morata ji pustiti, da se sama prebije skozi svojo lastno popotovanje do razodetja. Brida si na poti iskanja svoje usode prizadeva najti ravnovesje med partnersko zvezo in hrepenenjem po lastni preobrazbi. Brida je ganljiva zgodba o ljubezni, misteriju in pogumu, o spiritualni plati erosa in erotični plati spiritualnosti.

Recenzija Bukla

Magične skrivnosti so prepoznavni znak slavnega brazilskega avtorja knjižnih uspešnic, ki je pričujočo zgodbo napisal neposredno po Alkimistu, svoji največji klasiki, pred skoraj dvajsetimi leti. Coelho pravi, da ob nastanku te zgodbe čas še ni bil primeren za njeno ustrezno razumevanje in zato je šele zdaj dovolil izdaje v drugih jezikih. Naslovna junakinja je mlada, lepa Irka, ki se uči premagovati strahove in uporabljati svoje neodkrite sposobnosti. Vedno prisotna magija na vseh koncih veje iz zgodbe, ki je prepletena s fragmenti navdihujočih sporočil, kot je npr. ta: »Na svetu ne obstaja nič popolnoma napačnega. Tudi pokvarjena ura je dvakrat na dan točna.« Iskanje (spo)znanja je polno ovinkov in Brida mora čisto sama poiskati poti, po katerih lahko kot ženska komunicira z vesoljnim svetom in uporablja svoj Dar. Njeno preobrazbo spremljata dva učitelja, Čarovnik Folk, ki jo uvede v izročilo Sonca, in Wicca, ki ji razkrije skrivnostno Izročilo Lune. Most med vidnim in nevidnim pa je velika skrivnost in samo nekateri so jo sposobni razvozlati. Ali bo Bridi uspelo?

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...