Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Canzone di guerra

Nove davorije
Daša Drndić
Canzone di guerra
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-218-990-7
Naslov izvirnika Canzone di guerra
Podnaslov izvirnika Nove davorije
Leto izdaje izvirnika 1998
Prevod Đurđa Strsoglavec
Spremna beseda Đurđa Strsoglavec
Urejanje Špela Zupan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 12,5 cm
230 g
159 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tea Radan, pripovedovalka romana Canzone di guerra, reflektira svojo lastno preteklost, s tem pa sestavlja pozabljen mozaik zgodovinskih dogodkov, ki ga želi najprej razdreti, nato pa znova sestaviti z vsemi manjkajočimi drobci. Pred bralci se tako odvija kolaž različnih žanrov – od (psevdo)avtobiografije do dokumentarnega gradiva in kulinaričnih receptov. Z njimi avtorica Daša Drndić spretno izrisuje različne perspektive izseljenske problematike, nerazrešene zgodovine 2. svetovne vojne ter izpostavi nesmiselnost poudarjanja razlik med sosednima narodoma. Mučno zgodbo iskanja lastne identitete pripovedovalka prefinjeno tke s sproščenim, ponekod prikrito ironičnim slogom, ki bralca presenetljivo lahkotno popelje v svet preganjavice, tujstva med svojimi in drugimi.
Daša Drndić (1946), profesorica moderne britanske književnosti in angleškega jezika, objavlja prozo, literarno kritiko, eseje, znanstvene prispevke ter prevode iz angleščine v revijah in literarni periodiki. Njena prozna dela so prevajana v številne jezike. Roman Canzone di guerra je prevedla Đurđa Strsoglavec, ki je prispevala tudi spremno besedo.

Recenzija Bukla

Daša Drndić je hrvaška avtorica, ki je živela v Beogradu, na Reki, v Kanadi in trenutno spet na Reki. V Canzone di guerra skozi različne usode izseljencev in pregnancev opisuje predvsem posledice vojne, v njihove zgodbe pa vpleta tudi svojo lastno življenjsko izkušnjo. Glavna junakinja romana je Tea Radan, hrvaška izseljenka, ki skupaj s hčerjo živi v Torontu. Tako kot drugi izseljenci se sooča z brezposelnostjo, zavračanjem, človeku neprijazno birokracijo itn. V iskanju odgovorov na vprašanja o lastni identiteti prebira pisma starih staršev, raziskuje družinsko zgodovino, prebira zapise o pobeglih nacističnih zločincih … Canzone di guerra je z neprikrito ironijo napisan roman o iskanju identitete (osebne, profesionalne, narodnostne) v okolju – ki pa ni nujno tuja država –, v katerem se posameznik počuti nesprejetega.

Majda Peklaj, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...