Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čelada groze

Viktor Pelevin
Čelada groze
18,74 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Miti
Leto izdaje 2006
ISBN 86-11-17663-4

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
255 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
rusko leposlovje

Recenzija Bukla

»Eksotičnemu« pisatelju Viktorju Pelevinu so očitali skeptičen odnos do zahodnih vrednot, mistični individualizem in ironično odmaknjenost od družbene resničnosti, spogledovanje s popularno kulturo in slogovne nerodnosti. Ne glede na vse se je uveljavil kot eden najbolj drznih pisateljev mlajše generacije in je trenutno najbolj bran in prevajan ruski pisatelj. Za mednarodno knjižno zbirko Miti je pripravil roman Čelada groze, ki je njegovo četrto delo, prevedeno v slovenščino.
Poznate staro antično zgodbo o Ariadni in njenem klobčiču, s katerim je Tezeja rešila pred Minotavrom? Zdaj je pred vami njena radikalna prenova, v kateri osrednjo vlogo ohrani labirint, ki se razraste v podobi blodnjaka svetovnega spleta. Prek njega se povezuje osem osamljenih neznancev, ujetih pred zasloni računalnikov: Ariadna, Organizm, Nutscracker, Romeo-y-Cohiba, Monstradamus … Bodo pod nadzorom neznane in nedoločljive Čelade groze, ki režira dogodke v hipnotičnem in z informacijami zasičenem sodobnem času, spoznali resnico? Če vam je ta knjiga všeč, preberite še knjigo Življenje žuželk.

Eva Vrbnjak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...