Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Cesarica sladoleda

Anthony Capella
Cesarica sladoleda

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-00-1243-6
Naslov izvirnika The Empress of Ice Cream
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Andrej Zavrl

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 16 cm
387 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Leta 1671 je Carlo Demirco edini človek na svetu, ki zna izdelati neverjetne ledene posladke. Dela kot slaščičar na dvoru Ludvika XIV., njegovi izdelki pa so varovani kot državna skrivnost – osupljive ledene stvaritve streže samo kralju za njegov užitek. Carlo se nesmrtno zaljubi v Louise de Keroualle, obubožano dvorno damo Henriette, sestre angleškega kralja Karla II. Ko Henrietta nepričakovano umre, se življenji Carla in Louise postavita na glavo – najvplivnejši ministri ju namreč pošljejo v London, na dvor Karla II. Določeno je, da bo Louise postala ljubica angleškega kralja in s svojim vplivom poskrbela, da bo Anglija delovala v korist Francije. Carlovo srce je zlomljeno, njegovo edino orožje proti dvornim spletkam, izdajam in iskanju užitka pa so njegovi ledeni posladki.

Roman Anthonyja Capelle raziskuje nepričakovano "vročo" zgodovino sladoleda – razkrije, kako je sladoled nastal in kdaj se je prvič pojavil. Avtor je v zgodbo umestil resnične zgodovinske osebnosti in dogodke.
Glavni junak Carlo je svojo strast do ledenih posladkov razvil v umetnost par excelence. Recepti, ki nastajajo pod njegovimi rokami, so polni predanosti, ustvarjalnosti in celo obsedenosti. Roman je tako čutni poklon hrani in pravi triumf kulinaričnih užitkov.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...