Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Češnjev cvet

Feri Lainšček
Češnjev cvet
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Litera
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6949-80-4
Urejanje Orlando Uršič

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 14,5 cm
280 g
143 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Ljubezenski roman Ferija Lainščka z naslovom Češnjev cvet je popravljena in dopolnjena verzija romana Ne povej, kaj si sanjala. V prvotni obliki je bil roman prvič natisnjen leta 2009.

Ob meni je bila ženska, ki se mi je scela in do konca dala, njeno telo je bilo gladko in napeto, na obrazu se ji je še lesketala sladka rosa, njene oči so bile prepolne miline, jaz pa ji nisem mogel dati drugega kot sebe. Dal bi ji lahko le kri, ledvico, jetra, srce, vse tiso pač, kar so presajali, lahko bi se stepel zanjo, jo ranil z življenjem, kaj drugega pa nisem imel in ni bilo v moji moči.
V meni ni bilo vrednosti, ki bi odtehtala to njeno naklonjenost, se mi je zdelo. Zaslužila si je veliko več.

Recenzija Bukla

Roman Češnjev cvet je Lainščkova popravljena in dopolnjena različica romana Ne povej, kaj si sanjala (2009). V romanu spremljamo zgodbo dveh moških z družbenega dna – brezdomca in delinkventa, Edvarda in Daksa, katerih usoda se tesno preplete ob Daksovi ponudbi, da bi Edvard za določeno vsoto denarja nekoga ubil. Najprej pa morata poskrbeti za dober alibi. Edvarda tako naredita za norega in ga še pred ubojem, za katerega se on kasneje ne odloči, zaprejo v psihiatrično bolnišnico. Izkaže se, da so norci pravzaprav zunaj in ne notri. Na psihiatriji Edvard končno sreča mir, sprejetje, predvsem pa toplino in ljubezen ženske, ki ne samo da verjame v prav ljična bitja, temveč jih tudi srečuje in komunicira z njimi. Za osnovno zgodbo romana se skrivajo mnoge plasti, ki bralca odpirajo v svet pod češnjevim drevesom, pod katerim, če smo odprtih dlani, lahko božamo rožnate češnjeve odtenke romana.

Sabina Burkeljca, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...