Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čisto sam na svetu

Aleksandra Kocmut
Čisto sam na svetu
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-762-8
Leto izdaje izvirnika 2013
Urejanje Mija Longyka

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
200 g
144 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Prvi izvirni slovenski roman na temo alzheimerjeve bolezni prikazuje njene srhljive svetove večinoma skozi oči bolnika. Bralec skupaj z gospodom x – že ime glavnega lika kaže, da zaradi te bolezni človek sčasoma izgubi celo zavedanje, kdo sploh je – tava po neznanih prostorih in pokrajinah, med tujimi ljudmi in nedojemljivimi strahovi. Roman brez slepomišenja in olepševanja na široko odpre vrata v svet bolnika in njegovih svojcev, ki jih bolezen trpinči vsaj toliko kot njega samega, če ne še bolj. V tok nezanesljivega pripovedovalca so vpletene posebne zgodbe gospoda x, humorne situacije in perspektiva vsevednega pripovedovalca.

Recenzija Bukla

Gospod x, glavni protagonist romana, je ujet v več svetov. Ne le v svojega vsakdanjega in dobro poznanega, temveč v še več vzporednih, ki pa so mu tuji, včasih grozljivi in celo groteskni. Le zakaj ga ne spustijo mimo vratarja v službo, če pa vanjo prihaja že vse svoje življenje? In zakaj mu žena v avtu zapoveduje, naj zavije desno, ko pa vendar dobro vidi, da se ovinki na cesti pnejo le še na levo? Takšne in podobne zgodbe iz vsakdanjika, na trenutke prežete tudi s humorjem, večinoma pa trpke in jedke, postajajo del življenja gospoda x, človeka, ki je nekdaj imel svojo identiteto, zdaj pa je postal (tudi) sam sebi – kot simbolno nakazuje tudi njegovo ime – največji tujec. Sredi svetov, ki se mu vrtijo v glavi, je ostal sam in izgubljen ... Vsestranska pisateljica, ki ustvarja za vse generacije, je v svojem novem romanu razkrila kruto podobo alzheimerjeve bolezni ter jo nazorno in neposredno prikazala v vseh fazah njenega razvoja.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...